Vierde generatie bij Blokland Cold Stores aan het woord

“Met de oplossingen van DGS hebben we meer capaciteit, efficiëntie en flexibiliteit.” – Peter Blokland

Peter is per 1 januari 2017 gestart bij Blokland Cold Stores als adjunct-directeur, en is de aangewezen opvolger van de huidige eigenaar (en Peters oom) Jan Blokland. Peter, de vierde generatie Blokland, heeft ruime ervaring opgedaan op het gebied van logistiek en kwaliteitszorg en heeft ambities met Blokland Cold Stores.

Blokland Cold stores

Blokland Cold Stores heeft het predicaat Koninklijk en bestaat dit jaar 105 jaar. Het bedrijf is uitgegroeid tot een full service koel- en vrieshuis voor vlees, vis en vruchtensappen, maar ook groente, fruit, aardappelproducten, snacks, ijs, gebak en andere deegwaren.

Blokland Cold Stores verzorgt voor haar klanten het inpakken, invriezen, opslaan en tempereren van de producten. Het bedrijf heeft een oppervlakte van 15.000m2, kent 30.000 palletplaatsen, pakt 500 ton per week in en vriest 1100 ton per week in.

Naast Blokland Cold Stores is het Juicehouse in Cuijk gevestigd. Het Juicehouse verwerkt vruchtensappen. Het bedrijf in Haps verzorgt het orderpicken en de fijnmazige distributie van voedingsmiddelen voor de convenience food markt.

Blokland uit Cuijk opereert wereldwijd, groeit en werkt voortdurend aan kwaliteit

Blokland Cold Stores in Cuijk heeft een goede regionale bekendheid, maar opereert echter wereldwijd. De producten kunnen van over de hele wereld komen en kunnen over de gehele wereld geëxporteerd worden.

“Value added logistics is waar we ons op richten,” aldus Peter. “We ontzorgen onze klanten onder andere op het gebied van verpakken en invriezen. We werken continu aan de kwaliteit om onze klanten goed te bedienen en om aan te sluiten bij de kwaliteitsprogramma’s van onze klanten. Zo hebben we onder andere een exporterkenning en het Beter Leven keurmerk. We werken voortdurend aan onze ICT-oplossingen. Tracking en tracing hebben we sluitend voor elkaar.”

Flexibiliteit, efficiency en verhoogde capaciteit door de nieuwe lijnen van DGS

“Producten die bij ons aankomen, willen we 24/7 zo snel mogelijk verwerken. Dit is belangrijk voor de kwaliteit van het product en zo laten we de vrachtwagen niet onnodig wachten. Dit vraagt wel om voldoende capaciteit, efficiency en om flexibiliteit. Met de geïmplementeerde oplossingen van DGS hebben we hier grote stappen in gezet.”

De volgende oplossingen heeft Blokland Cold Stores geïmplementeerd:

De DGS-Batcher-Bulk (DGS-BBU)
is in april 2017 geïnstalleerd

“We groeien op het gebied van inpakken van vleesproducten in 5, 10,15 en 20kg verpakkingen. Met de nieuwe DGS-Batcher-Bulk (DGS-BBU) oplossing kunnen we de gevraagde capaciteit aan. De oplossing heeft een veel hogere output per FTE dan de bestaande lijn en kan grote delen zoals organen maar ook varkenspoten geautomatiseerd inpakken,” aldus Peter.

 

 

 

 

De DGS-Depalletizing-Palletizing-Spacer (DGS-DPS)

“Deze installatie verwijdert volautomatisch de spacers, die tijdens het invriezen tussen de dozen liggen voor een goede luchtdoorstroming. De dozen worden van europallet naar blokpallet omgelegd.
Door de nieuwe installatie is er geen manuele handeling meer nodig onder slechte ergonomische omstandigheden. We willen 24/7 kunnen laden en lossen. Het voordeel van deze installatie ten opzichte van de mens is dat hij er altijd is: één heftruck chauffeur kan te allen tijde snel en zelfstandig verladen.”

 

 

 

 

De DGS-Push-Load (DGS-PLO)

“In de opslag staat de lading op pallets. Voor export wordt de lading verladen zonder pallet. De DGS-Push-Load oplossing maakt het mogelijk om met één heftruck een container in 24 minuten te laden in plaats van in een uur, door de lading van de pallet op de ladingdrager van de vorkheftruck te duwen. Dit maakt het mogelijk om binnen de uren van de controle-instanties te verladen.”

 

 

 

 

DGS en Blokland Cold Stores

“DGS is een partner met veel branche ervaring,” aldus Peter. “Dit zorgt ervoor dat DGS in de beginfase heel goed kan meedenken. Technisch gezien gaan ze voor kwaliteit. Ze leveren turn key door alle machines goed te integreren. De lijnen met oplossingen bevatten altijd een maatwerk component. Maatwerk brengt afstemming met zich mee. Daarom vinden we het prettig dat we als partners optrekken van voortraject tot oplevering, om de juiste oplossing goed en snel geïmplementeerd te krijgen.”

Peter, Adjunct Directeur Blokland Cold Stores, vierde generatie, voor de DGS-Depalletizing-Palletizing-Spacer

Robotoplossingen voor optimale efficiency

Robotoplossingen voor optimale efficiency

Service is een belangrijke tak van DGS, en de ontwikkelingen zijn ook meer en meer service verlening. Trends als de smart industrie, apparatuur gebruiken als een service, internet of things, zijn allemaal ontwikkelingen die de mogelijkheden op het gebied van service verruimen.

Doelstelling van het artikel is om de klanten te informeren, dat DGS veel doet op het gebied van service ofwel bekendheid geven, vertrouwen creëren en zo meer service verkopen.

Lees meer
MOGEN WE U VOORSTELLEN: RAYMOND VAN DE VORLE

MOGEN WE U VOORSTELLEN: RAYMOND VAN DE VORLE

Service is een belangrijke tak van DGS, en de ontwikkelingen zijn ook meer en meer service verlening. Trends als de smart industrie, apparatuur gebruiken als een service, internet of things, zijn allemaal ontwikkelingen die de mogelijkheden op het gebied van service verruimen.

Doelstelling van het artikel is om de klanten te informeren, dat DGS veel doet op het gebied van service ofwel bekendheid geven, vertrouwen creëren en zo meer service verkopen.

Lees meer
Diervriendelijkste verdovingskooi door DGS opnieuw uitgevonden

Diervriendelijkste verdovingskooi door DGS opnieuw uitgevonden

Diervriendelijkste verdovingskooi door DGS opnieuw uitgevonden DGS heeft de verdovingskooi voor runderen en kalveren opnieuw uitgevonden. Deze nieuwe verdovingskooi is de meest diervriendelijke verdovingskooi. Naast diervriendelijkheid zijn de belangrijkste kenmerken:...

Lees meer
GOEDE SERVICE VINDEN WE ONTZETTEND BELANGRIJK BIJ DGS

GOEDE SERVICE VINDEN WE ONTZETTEND BELANGRIJK BIJ DGS

Service is een belangrijke tak van DGS, en de ontwikkelingen zijn ook meer en meer service verlening. Trends als de smart industrie, apparatuur gebruiken als een service, internet of things, zijn allemaal ontwikkelingen die de mogelijkheden op het gebied van service verruimen.

Doelstelling van het artikel is om de klanten te informeren, dat DGS veel doet op het gebied van service ofwel bekendheid geven, vertrouwen creëren en zo meer service verkopen.

Lees meer
Stefan Aerts Commercieel Directeur DGS

Stefan Aerts Commercieel Directeur DGS

Stefan Aerts Commercieel Directeur DGS  “De passie die het team van DGS heeft is echt fantastisch”: Stefan Aerts commercieel directeur Stefan Aerts is sinds kort Commercieel Directeur bij DGS. Samen met het management zet hij de lijnen uit en geeft hij hier mede...

Lees meer
Overhead transport systems van DGS bij familiebedrijf Beernink

Overhead transport systems van DGS bij familiebedrijf Beernink

Overhead transport systems van DGS bij familiebedrijf Beernink “We zijn flexibel, hebben weinig overhead en kunnen snel schakelen, net als DGS.” - Gerard Beernink Gerard Beernink: “Toen vader veehandelaar was, werkten mijn broer Jos en ik in een slagerij. In die tijd...

Lees meer
Gerrit Veneman aan het woord

Gerrit Veneman aan het woord

Gerrit Veneman aan het woord “Leveren wat we afgesproken hebben of meer”: Gerrit Veneman operationeel Manager Gerrit Veneman is sinds 1 maart j.l. operationeel Manager bij DGS. Toen zijn vader nog bij Stork werkte wist hij het al, ik wil de techniek in. Inmiddels...

Lees meer
Bacteriën voorkomen op vlees bij de bron aanpakken

Bacteriën voorkomen op vlees bij de bron aanpakken

rechts: Theo Legters - Manager Operations (T. Boer en Zn.) links: Henk ter Avest (DGS Primary Meat Processing)Bacteriën voorkomen op vlees bij de bron aanpakken ““Breng technologie, praktijk en techniek bij elkaar.” - Theo Legters Theo Legters Manager Operations van...

Lees meer
Material Handling oplossing van DGS bij Polskamp

Material Handling oplossing van DGS bij Polskamp

Material Handling oplossing van DGS bij Polskamp “Techniek is mijn passie, eenvoudig houden de uitdaging.” - Steven van de Craats Technisch directeur Steven van de Craats, zoon van de oprichter Henk van de Craats, is het liefst bezig met techniek, met het verbeteren...

Lees meer
DGS
Bouwstraat 4
7483 PA Haaksbergen
Tel: +31 (0)85 7731833
Fax: +31 (0)85 7731834
Mail: info@dgs-ps.nl