Vierde generatie bij Blokland Cold Stores aan het woord

“Met de oplossingen van DGS hebben we meer capaciteit, efficiëntie en flexibiliteit.” – Peter Blokland

Peter is per 1 januari 2017 gestart bij Blokland Cold Stores als adjunct-directeur, en is de aangewezen opvolger van de huidige eigenaar (en Peters oom) Jan Blokland. Peter, de vierde generatie Blokland, heeft ruime ervaring opgedaan op het gebied van logistiek en kwaliteitszorg en heeft ambities met Blokland Cold Stores.

Blokland Cold stores

Blokland Cold Stores heeft het predicaat Koninklijk en bestaat dit jaar 105 jaar. Het bedrijf is uitgegroeid tot een full service koel- en vrieshuis voor vlees, vis en vruchtensappen, maar ook groente, fruit, aardappelproducten, snacks, ijs, gebak en andere deegwaren.

Blokland Cold Stores verzorgt voor haar klanten het inpakken, invriezen, opslaan en tempereren van de producten. Het bedrijf heeft een oppervlakte van 15.000m2, kent 30.000 palletplaatsen, pakt 500 ton per week in en vriest 1100 ton per week in.

Naast Blokland Cold Stores is het Juicehouse in Cuijk gevestigd. Het Juicehouse verwerkt vruchtensappen. Het bedrijf in Haps verzorgt het orderpicken en de fijnmazige distributie van voedingsmiddelen voor de convenience food markt.

Blokland uit Cuijk opereert wereldwijd, groeit en werkt voortdurend aan kwaliteit

Blokland Cold Stores in Cuijk heeft een goede regionale bekendheid, maar opereert echter wereldwijd. De producten kunnen van over de hele wereld komen en kunnen over de gehele wereld geëxporteerd worden.

“Value added logistics is waar we ons op richten,” aldus Peter. “We ontzorgen onze klanten onder andere op het gebied van verpakken en invriezen. We werken continu aan de kwaliteit om onze klanten goed te bedienen en om aan te sluiten bij de kwaliteitsprogramma’s van onze klanten. Zo hebben we onder andere een exporterkenning en het Beter Leven keurmerk. We werken voortdurend aan onze ICT-oplossingen. Tracking en tracing hebben we sluitend voor elkaar.”

Flexibiliteit, efficiency en verhoogde capaciteit door de nieuwe lijnen van DGS

“Producten die bij ons aankomen, willen we 24/7 zo snel mogelijk verwerken. Dit is belangrijk voor de kwaliteit van het product en zo laten we de vrachtwagen niet onnodig wachten. Dit vraagt wel om voldoende capaciteit, efficiency en om flexibiliteit. Met de geïmplementeerde oplossingen van DGS hebben we hier grote stappen in gezet.”

De volgende oplossingen heeft Blokland Cold Stores geïmplementeerd:

De DGS-Batcher-Bulk (DGS-BBU)
is in april 2017 geïnstalleerd

“We groeien op het gebied van inpakken van vleesproducten in 5, 10,15 en 20kg verpakkingen. Met de nieuwe DGS-Batcher-Bulk (DGS-BBU) oplossing kunnen we de gevraagde capaciteit aan. De oplossing heeft een veel hogere output per FTE dan de bestaande lijn en kan grote delen zoals organen maar ook varkenspoten geautomatiseerd inpakken,” aldus Peter.

 

 

 

 

De DGS-Depalletizing-Palletizing-Spacer (DGS-DPS)

“Deze installatie verwijdert volautomatisch de spacers, die tijdens het invriezen tussen de dozen liggen voor een goede luchtdoorstroming. De dozen worden van europallet naar blokpallet omgelegd.
Door de nieuwe installatie is er geen manuele handeling meer nodig onder slechte ergonomische omstandigheden. We willen 24/7 kunnen laden en lossen. Het voordeel van deze installatie ten opzichte van de mens is dat hij er altijd is: één heftruck chauffeur kan te allen tijde snel en zelfstandig verladen.”

 

 

 

 

De DGS-Push-Load (DGS-PLO)

“In de opslag staat de lading op pallets. Voor export wordt de lading verladen zonder pallet. De DGS-Push-Load oplossing maakt het mogelijk om met één heftruck een container in 24 minuten te laden in plaats van in een uur, door de lading van de pallet op de ladingdrager van de vorkheftruck te duwen. Dit maakt het mogelijk om binnen de uren van de controle-instanties te verladen.”

 

 

 

 

DGS en Blokland Cold Stores

“DGS is een partner met veel branche ervaring,” aldus Peter. “Dit zorgt ervoor dat DGS in de beginfase heel goed kan meedenken. Technisch gezien gaan ze voor kwaliteit. Ze leveren turn key door alle machines goed te integreren. De lijnen met oplossingen bevatten altijd een maatwerk component. Maatwerk brengt afstemming met zich mee. Daarom vinden we het prettig dat we als partners optrekken van voortraject tot oplevering, om de juiste oplossing goed en snel geïmplementeerd te krijgen.”

Peter, Adjunct Directeur Blokland Cold Stores, vierde generatie, voor de DGS-Depalletizing-Palletizing-Spacer

Manten kiest ook voor efficiënte Volume Batcher van DGS

Manten kiest ook voor efficiënte Volume Batcher van DGS

“De DGS Volume Batcher is een voorwaarde om kostenefficiënt bulk- of layerpacked producten voor de Aziatische markt te verpakken” – Heiner Manten, directeur Manten Heiner Manten: “Voor de bijproducten voor de Aziatische markt bouwde Manten in 2017 een vrieshuis. Voor...

Lees meer
Emsland Frischgeflügel palletiseert bevroren blokken

Emsland Frischgeflügel palletiseert bevroren blokken

“De ambitie van Emsland Frischgeflügel is de hoogste productkwaliteit leveren met de hoogste mate van efficiency.”Richard Wenneker, directeur productie Richard Wenneker: “Productkwaliteit en efficiency hebben continu onze aandacht. Niet alleen om kosten te besparen,...

Lees meer
Goldschmaus Gruppe verbeterde slachthuis met DGS

Goldschmaus Gruppe verbeterde slachthuis met DGS

“Goldschmaus is sterk toekomstgericht. We hebben veel geïnvesteerd in diervriendelijkheid, maar ook in efficiency, ergonomie en in een optimale verwaarding.” Dennis Burke, bedrijfsleider Dennis Burke: “In april 2019 zijn we opnieuw opgestart na een grote verbouwing...

Lees meer
Nieuwbouw DGS in Haaksbergen is gestart

Nieuwbouw DGS in Haaksbergen is gestart

NIEUWBOUW DGS HAAKSBERGEN IS GESTART Na vijf jaar is DGS uit het bestaande pand gegroeid. Om deze reden heeft DGS besloten om aan de overkant van de straat een nieuwe productielocatie met kantoren te bouwen. “Iets meer dan vijf jaar geleden zijn we in Haaksbergen...

Lees meer
Maak kennis met Rob Grolleman

Maak kennis met Rob Grolleman

MAAK KENNIS MET ROB GROLLEMAN Rob Grolleman en Dennis Grolleman weer samen binnen hetzelfde bedrijf. Rob Grolleman kan terugkijken op een loopbaan waarin hij veel ervaring heeft opgedaan op het gebied van elektro, automatisering en processen binnen de...

Lees meer
T. Boer & zn: Nieuwe koelcellen

T. Boer & zn: Nieuwe koelcellen

Teunis Boer van T. Boer & zn “Ik wil het bedrijf future-proof maken, zodat ik het met een gerust hart kan overdragen aan de volgende generatie: Teunis Boer.”  Teunis Boer: “Door toenemende eisen ten aanzien van het traceren land van herkomst en de stal van...

Lees meer
Robotoplossingen voor optimale efficiency

Robotoplossingen voor optimale efficiency

Robotoplossingen voor OPTIMALE EFFICIENCY Voor de professionele vleesverwerkende industrie levert DGS systemen en lijnen. De productgroep Material Handling levert voor het invriezen van producten vul- en lossystemen. Het betreffen systemen voor plaatvriezers en...

Lees meer
MOGEN WE U VOORSTELLEN: RAYMOND VAN DE VORLE

MOGEN WE U VOORSTELLEN: RAYMOND VAN DE VORLE

Mogen wij u voorstellen: Raymond van de Vorle "Een schat aan technische en projectmanagement ervaring" Raymond van de Vorle, sinds een half jaar manager projecten en engineering bij DGS, heeft een enorme ervaring opgedaan binnen diverse posities bij verschillende...

Lees meer
DGS
Bouwstraat 11
7483 PE Haaksbergen
Tel: +31 (0)85 7731833
Fax: +31 (0)85 7731834
Mail: info@dgs-ps.nl