Stefan Aerts Commercieel Directeur DGS

 “De passie die het team van DGS heeft is echt fantastisch”: Stefan Aerts commercieel directeur

Stefan Aerts is sinds kort Commercieel Directeur bij DGS. Samen met het management zet hij de lijnen uit en geeft hij hier mede invulling aan, want ondanks dat hij directeur is werkt hij zelf operationeel hard mee net zoals iedereen binnen DGS. 

In dit interview licht Stefan zijn keuze voor DGS toe, geeft hij zijn visie op de ontwikkelingen in de markt en verteld hij over de koers van DGS.

 

De keuze DGS:

Op de vraag waarom heb je voor DGS gekozen antwoord Stefan: “Het ondernemerschap, de flexibiliteit en de efficiency van DGS spreken mij enorm aan” DGS heeft hele korte lijnen en is nog een bedrijf die flexibel kan inspelen op de snel veranderende wensen en eisen van de voedingsmiddelen bedrijven. Ik wil klanten helpen met oplossingen, DGS staat dicht bij de klant, luistert naar de klant en is bereid  om samen met de klant de nek uit te steken om te komen tot innovatieve, efficiënte oplossingen. Waar anderen kiezen voor wat al eerder gemaakt is, durft DGS te innoveren.

Visie op de ontwikkelingen in de markt

Welke trends zie je die belangrijk zijn voor DGS:

Ik zie meer aandacht vanuit de politiek voor dierenwelzijn en inmiddels speelt de markt daar ook goed op in. Er is al jaren aandacht voor hygiëne en reinigbaarheid en dat gaat door, de globalisering en de schaalvergroting in de voedingsmiddelenbranche vraagt om een hoge hygiëne standaard om voedselveilig te produceren, de eisen vanuit de retailers o.a. in verband met het consumentvertrouwen blijft toenemen.

Er is een nog steeds toenemende behoefte aan flexibilisering als gevolg van het veranderde consumentgedrag. Stefan licht zijn visie op flexibilisering toe: Het eetpatroon van consumenten verandert nog steeds en is grilliger dan ooit te voren. Nieuwe producten volgen elkaar snel op en de diversiteit aan producten is enorm, dit alles vraag bij de producenten om een enorme flexibiliteit. De druk op de kostprijs, en het feit dat bepaalde arbeidsplaatsen niet of moeilijk in te vullen zijn vraagt om efficiënte geautomatiseerde oplossingen

De koers van DGS

Hoe speelt DGS in op deze trends in de markt.

Dierenwelzijn heeft aandacht bij DGS, zo heeft DGS een nieuwe verdovingskooi voor runderen en kalveren ontwikkeld. Dierenwelzijn instanties geven aan dat de verdovingskooi van DGS de meest  de meest toonaangevende verdovingskooi is op het gebied van dierenwelzijn.

De nieuwe Hygienic Slaughter Line Chain van DGS is een mooi voorbeeld dat het met de hygiëne in slachthuizen beter kan en dat DGS zich daarvoor inzet. Deze nieuwe ketting is een volledig RVS ketting die inline gereinigd kan worden en zeer onderhoudsvriendelijk is. Hiermee wordt de nieuwe norm gesteld voor hygiëne in slachtlijnen. Aan dit soort innovaties wil DGS werken: aldus Stefan.

Flexibele oplossingen staat hoog op de agenda van onze klanten, DGS zet daarom voor veel oplossingen robots in. Het zijn zeer efficiënte oplossingen voor onder andere het palletiseren en depalletiseren van kratten en het palletiseren van bevroren blokken vlees.

Welke bijdrage wil jij leveren:

Stefan: Ik geloof in partnerschap, de klant die iedere dag in zijn bedrijf loopt weet als geen ander welke oplossing hij nodig heeft. Ik ben zijn sparringpartner om zo samen tot de meest efficiënte oplossing te komen. ik zie mezelf als een goede aanvulling op alle technische kennis die aanwezig is bij DGS. De beste technische mensen zijn namelijk in dienst, om de machines en systemen te ontwerpen, te bouwen, te installeren en te onderhouden. Mijn belangrijkste bijdrage zit aan het begin het samen met de klant in kaart brengen van het gewenste proces en de gewenste oplossing. Het is niet de machine of een lijn die een klant wil, hij wil een oplossing die een functie vervuld. Dat is het gebied waar ik mijn ervaring in wil zetten. De engineers en monteurs  bij DGS vertalen de gewenste oplossing daarna naar een innovatieve technische invulling.

Stefan en DGS

DGS is gestart als service plus bedrijf, het onderhouden van o.a. slachtlijnen en snijzalen. Ook voor lastige complexe ombouw opdrachten wisten de klanten DGS de afgelopen jaren  veelvuldig te vinden. In een korte tijd een complexe ombouw realiseren daar is DGS goed in.

Inmiddels heeft DGS een breed scala aan systemen ontwikkeld en levert DGS complete systemen en lijnen. De producten en oplossingen van DGS worden vertegenwoordigd door de productgroepen Primary Meat Processing en Material Handling.

Ik verwijs graag naar onze website www.dgs-ps.nl waar onze systemen en lijnen worden toegelicht.

Meer dan bij de opstart van het bedrijf is er nu de behoefte aan advisering en verkopen van complete lijnen, daar heb ik ervaring mee.

Ik wil me inzetten voor het verder verbeteren van de verkoopprocessen. We zijn een organisatie met weinig overhead, dat willen we graag zou houden, ik wil het verkoopproces nog efficiënter maken en ik vind het heel belangrijk dat er heel helder wordt vastgelegd wat met de klant is overeengekomen. Dit is de basis voor een goed project zodat alle partijen weten waar ze aan toe zijn.

Het houdt voor mij echter niet op bij het verkrijgen van een opdracht. Na de verkoop wordt het project overgedragen aan het projectteam, verkoop blijft echter betrokken. Modulaire oplossingen hebben mijn aandacht, samen met engineering wil ik verder bouwen aan modulaire gestandaardiseerde oplossingen waarmee we klant specifieke vraagstukken in kunnen vullen.

Tot slot

Efficiency zit in de DNA van DGS, bij alles wat nieuw ontwikkeld wordt, is iedereen binnen DGS op zoek naar efficiency. Een efficiënte, betrouwbare, robuuste en liefst eenvoudige oplossing is waar iedereen iedere dag weer in uitgedaagd wordt.

Met de ca. 20 miljoen omzet die DGS inmiddels realiseert, is DGS een serieuze partij, binnen DGS wordt wel gezegd, we zijn groot genoeg om verschil te maken en klein genoeg om flexibel te blijven en zo is het ook.

Ik wil graag samen met het enthousiaste en vakkundige team wat er inmiddels staat verder bouwen aan de groei van DGS

“DGS is kapitaalkrachtig, heeft een duidelijk koers, beschikt over een team met veel kennis en is bovenal gepassioneerd om de meeste efficiënte oplossingen te leveren aan de klanten, en het is prachtig om hier aan mee te mogen werken ”: aldus Stefan Aerts, Commercieel  directeur DGS.

Robotoplossingen voor optimale efficiency

Robotoplossingen voor optimale efficiency

Service is een belangrijke tak van DGS, en de ontwikkelingen zijn ook meer en meer service verlening. Trends als de smart industrie, apparatuur gebruiken als een service, internet of things, zijn allemaal ontwikkelingen die de mogelijkheden op het gebied van service verruimen.

Doelstelling van het artikel is om de klanten te informeren, dat DGS veel doet op het gebied van service ofwel bekendheid geven, vertrouwen creëren en zo meer service verkopen.

Lees meer
MOGEN WE U VOORSTELLEN: RAYMOND VAN DE VORLE

MOGEN WE U VOORSTELLEN: RAYMOND VAN DE VORLE

Service is een belangrijke tak van DGS, en de ontwikkelingen zijn ook meer en meer service verlening. Trends als de smart industrie, apparatuur gebruiken als een service, internet of things, zijn allemaal ontwikkelingen die de mogelijkheden op het gebied van service verruimen.

Doelstelling van het artikel is om de klanten te informeren, dat DGS veel doet op het gebied van service ofwel bekendheid geven, vertrouwen creëren en zo meer service verkopen.

Lees meer
Diervriendelijkste verdovingskooi door DGS opnieuw uitgevonden

Diervriendelijkste verdovingskooi door DGS opnieuw uitgevonden

Diervriendelijkste verdovingskooi door DGS opnieuw uitgevonden DGS heeft de verdovingskooi voor runderen en kalveren opnieuw uitgevonden. Deze nieuwe verdovingskooi is de meest diervriendelijke verdovingskooi. Naast diervriendelijkheid zijn de belangrijkste kenmerken:...

Lees meer
GOEDE SERVICE VINDEN WE ONTZETTEND BELANGRIJK BIJ DGS

GOEDE SERVICE VINDEN WE ONTZETTEND BELANGRIJK BIJ DGS

Service is een belangrijke tak van DGS, en de ontwikkelingen zijn ook meer en meer service verlening. Trends als de smart industrie, apparatuur gebruiken als een service, internet of things, zijn allemaal ontwikkelingen die de mogelijkheden op het gebied van service verruimen.

Doelstelling van het artikel is om de klanten te informeren, dat DGS veel doet op het gebied van service ofwel bekendheid geven, vertrouwen creëren en zo meer service verkopen.

Lees meer
Overhead transport systems van DGS bij familiebedrijf Beernink

Overhead transport systems van DGS bij familiebedrijf Beernink

Overhead transport systems van DGS bij familiebedrijf Beernink “We zijn flexibel, hebben weinig overhead en kunnen snel schakelen, net als DGS.” - Gerard Beernink Gerard Beernink: “Toen vader veehandelaar was, werkten mijn broer Jos en ik in een slagerij. In die tijd...

Lees meer
Gerrit Veneman aan het woord

Gerrit Veneman aan het woord

Gerrit Veneman aan het woord “Leveren wat we afgesproken hebben of meer”: Gerrit Veneman operationeel Manager Gerrit Veneman is sinds 1 maart j.l. operationeel Manager bij DGS. Toen zijn vader nog bij Stork werkte wist hij het al, ik wil de techniek in. Inmiddels...

Lees meer
Bacteriën voorkomen op vlees bij de bron aanpakken

Bacteriën voorkomen op vlees bij de bron aanpakken

rechts: Theo Legters - Manager Operations (T. Boer en Zn.) links: Henk ter Avest (DGS Primary Meat Processing)Bacteriën voorkomen op vlees bij de bron aanpakken ““Breng technologie, praktijk en techniek bij elkaar.” - Theo Legters Theo Legters Manager Operations van...

Lees meer
Blokland Coldstores

Blokland Coldstores

Vierde generatie bij Blokland Cold Stores aan het woord “Met de oplossingen van DGS hebben we meer capaciteit, efficiëntie en flexibiliteit.” – Peter Blokland Peter is per 1 januari 2017 gestart bij Blokland Cold Stores als adjunct-directeur, en is de aangewezen...

Lees meer
Material Handling oplossing van DGS bij Polskamp

Material Handling oplossing van DGS bij Polskamp

Material Handling oplossing van DGS bij Polskamp “Techniek is mijn passie, eenvoudig houden de uitdaging.” - Steven van de Craats Technisch directeur Steven van de Craats, zoon van de oprichter Henk van de Craats, is het liefst bezig met techniek, met het verbeteren...

Lees meer
DGS
Bouwstraat 4
7483 PA Haaksbergen
Tel: +31 (0)85 7731833
Fax: +31 (0)85 7731834
Mail: info@dgs-ps.nl