Goede service vinden we ontzettend belangrijk bij DGS

Henk ter Avest aan het woord
Vanaf het eerste uur dat we gestart zijn met DGS was service een belangrijk onderdeel.

“De klant snel verder helpen daar gaat mijn hart nog iedere dag harder van kloppen”, aldus Henk ter Avest.

Henk loopt al heel wat jaren mee in de branche en weet als geen ander hoe belangrijk het is dat een storing voorkomen wordt, of in het ergste geval verholpen wordt Henk staat erom bekend dat hij met zijn team, qua snelheid, huzarenstukjes kan leveren. Of het nu gaat om het snel oplossen van een storing of het ombouwen van een lijn in een hele korte periode.

Wij zitten in een markt waarbij de machines zwaar belast worden en de installaties staan in vochtige omgevingen die intensief schoongemaakt worden. De apparaten worden mechanisch zwaar belast en de elektra heeft het soms zwaar te verduren onder de vochtige omstandigheden. Goed en regelmatig onderhoud is nodig om de installatie in goede conditie te houden om zo ongeplande stilstand te voorkomen.”

We zien ook dat door de snelle veranderingen in de markt dat klanten zeer regelmatig de bestaande installatie willen aanpassen of uitbreiden.

De afdeling service van DGS neemt dit onderhoud en de kleine aanpassingen en uitbreidingen voor haar rekening, “Dit is een ‘fast track’ binnen het bedrijf om de klant snel van dienst te kunnen zijn”, aldus Henk. Henk wil met zijn team de klant zo ontzorgen dat de klant zich op zijn core business kan focussen, “Laat de installatie en het onderhoud maar aan ons over.”

Waarom kan DGS zo snel handelen? 
Henk: “Wij hebben een heel ervaren serviceteam met mechanisch en elektrisch geschoolde mensen die alles al eens meegemaakt hebben, daarnaast hebben we alles zelf in huis. We doen zelf de engineering, maar ook de productie van lasersnijden, kanten lassen, tot elektra en automatisering. De partners van DGS worden zorgvuldig gekozen op kennis en ze moeten snel kunnen schakelen. Dit in combinatie met de drive om goede service aan onze klanten te leveren, zorgt voor het snelle en adequate handelen.”

Onze diensten

MAINTANCE & SUPPORT
DGS beschikt over de juiste gereedschappen en ervaren servicemonteurs die kunnen ondersteunen bij het onderhoud van  machines en productielijnen. 

UPGRADES
Wij inspecteren een installatie en doen dan een voorstel met mogelijkheden tot vervanging en/of aanpassing waarmee de installatie weer aan de klantwensen voldoet. 

EMERGENCY & REMOTE SUPPORT
Ondanks zorgvuldig onderhoud kan het toch onverhoopt voorkomen dat een machine of proceslijn door een storing stil komt te staan. De productie ligt stil, de productiemedewerkers kunnen hun werk niet uitvoeren en de kans bestaat dat de producten niet op tijd arriveren bij de klanten. Om die reden is DGS te allen tijde bereikbaar voor ondersteuning bij het lokaliseren en het oplossen van een storing of defect. Wanneer een monteur op locatie nodig is zal de service afdeling van DGS, in samenspraak met de klant, de benodigde onderdelen lokaliseren en de dienstverlening coördineren. 

SPAREPARTS
Wij leveren reserve-  en vervangingsonderdelen. Wij kunnen voor iedere installatie reserveonderdelen leveren, ook wanneer het gaat om onderdelen voor installaties die geleverd zijn door derden. In dat geval kunnen wij veelal, na een korte inspectie, deze onderdelen voor u lokaliseren. Wij stellen veelal een pakket met aanbevolen reserveonderdelen samen om zo de downtime te minimaliseren. Daarnaast zijn wij ook altijd bereid om ondersteuning te bieden bij het vervangen van de onderdelen. 

PREVENTIVE MAINTENANCE
Onze ervaren monteurs onderhouden de installaties. Dit doen ze periodiek en op momenten dat dat het beste past binnen de productieplanning van de klant. Vooraf leggen we in samenspraak met de klant een onderhoudsplan vast. Zo worden machinedelen op het juiste moment gerepareerd of vervangen. De betrouwbaarheid van de installatie wordt zo gewaarborgd en de levensduur wordt verlengt.

DE FLEXIBELE SCHIL
Voor onze klanten zijn we vaak de flexibele schil, die de eigen technische dienst ondersteund.

PREVENTIVE MAINTENANCE
Voor kleine aanpassingen en uitbreidingen heeft onze klant bij DGS de Service monteur als aanspreekpunt. Deze Service monteur neemt het werk op, zorgt er voor dat de klant een helder financieel voorstel krijgt en coördineert daarna de uitvoering van engineering tot inbedrijfstelling en oplevering. Hierbij steekt hij ook graag zelf de armen uit de mouwen.

Toekomst

Onze klanten doen steeds vaker een beroep op DGS om het gehele onderhoud te verzorgen. ‘Contract based onderhoud’ zullen we daarom de komende jaren verder ontwikkelen. Ook zijn wij bereid onze machines en installaties te leveren als een service. We zien ook de mogelijkheden die met het ‘internet of things’ beschikbaar komen. We volgen deze ontwikkelingen en maken er graag gebruik van wanneer we onze klanten er voordeel mee kunnen bieden. Wij zijn een dynamische club die alles in huis heeft om ontwikkelingen snel toe te passen. Wij zitten dus bepaald niet stil, en dat alles om onze klanten in de toekomst nog beter van dienst te kunnen zijn. 

Tot slot

Op de vraag waarom de klanten voor DGS kiezen antwoord Henk: “We hebben een team met zeer ervaren mensen die allemaal met dezelfde drive de klant willen ondersteunen met minimale downtime. We zijn heel goed benaderbaar en onze klanten weten dat het goed komt als ze hun probleem bij ons neerleggen.”

 

Manten kiest ook voor efficiënte Volume Batcher van DGS

Manten kiest ook voor efficiënte Volume Batcher van DGS

“De DGS Volume Batcher is een voorwaarde om kostenefficiënt bulk- of layerpacked producten voor de Aziatische markt te verpakken” – Heiner Manten, directeur Manten Heiner Manten: “Voor de bijproducten voor de Aziatische markt bouwde Manten in 2017 een vrieshuis. Voor...

Lees meer
Emsland Frischgeflügel palletiseert bevroren blokken

Emsland Frischgeflügel palletiseert bevroren blokken

“De ambitie van Emsland Frischgeflügel is de hoogste productkwaliteit leveren met de hoogste mate van efficiency.”Richard Wenneker, directeur productie Richard Wenneker: “Productkwaliteit en efficiency hebben continu onze aandacht. Niet alleen om kosten te besparen,...

Lees meer
Goldschmaus Gruppe verbeterde slachthuis met DGS

Goldschmaus Gruppe verbeterde slachthuis met DGS

“Goldschmaus is sterk toekomstgericht. We hebben veel geïnvesteerd in diervriendelijkheid, maar ook in efficiency, ergonomie en in een optimale verwaarding.” Dennis Burke, bedrijfsleider Dennis Burke: “In april 2019 zijn we opnieuw opgestart na een grote verbouwing...

Lees meer
Nieuwbouw DGS in Haaksbergen is gestart

Nieuwbouw DGS in Haaksbergen is gestart

NIEUWBOUW DGS HAAKSBERGEN IS GESTART Na vijf jaar is DGS uit het bestaande pand gegroeid. Om deze reden heeft DGS besloten om aan de overkant van de straat een nieuwe productielocatie met kantoren te bouwen. “Iets meer dan vijf jaar geleden zijn we in Haaksbergen...

Lees meer
Maak kennis met Rob Grolleman

Maak kennis met Rob Grolleman

MAAK KENNIS MET ROB GROLLEMAN Rob Grolleman en Dennis Grolleman weer samen binnen hetzelfde bedrijf. Rob Grolleman kan terugkijken op een loopbaan waarin hij veel ervaring heeft opgedaan op het gebied van elektro, automatisering en processen binnen de...

Lees meer
T. Boer & zn: Nieuwe koelcellen

T. Boer & zn: Nieuwe koelcellen

Teunis Boer van T. Boer & zn “Ik wil het bedrijf future-proof maken, zodat ik het met een gerust hart kan overdragen aan de volgende generatie: Teunis Boer.”  Teunis Boer: “Door toenemende eisen ten aanzien van het traceren land van herkomst en de stal van...

Lees meer
Robotoplossingen voor optimale efficiency

Robotoplossingen voor optimale efficiency

Robotoplossingen voor OPTIMALE EFFICIENCY Voor de professionele vleesverwerkende industrie levert DGS systemen en lijnen. De productgroep Material Handling levert voor het invriezen van producten vul- en lossystemen. Het betreffen systemen voor plaatvriezers en...

Lees meer
MOGEN WE U VOORSTELLEN: RAYMOND VAN DE VORLE

MOGEN WE U VOORSTELLEN: RAYMOND VAN DE VORLE

Mogen wij u voorstellen: Raymond van de Vorle "Een schat aan technische en projectmanagement ervaring" Raymond van de Vorle, sinds een half jaar manager projecten en engineering bij DGS, heeft een enorme ervaring opgedaan binnen diverse posities bij verschillende...

Lees meer
DGS
Bouwstraat 11
7483 PE Haaksbergen
Tel: +31 (0)85 7731833
Fax: +31 (0)85 7731834
Mail: info@dgs-ps.nl