Diervriendelijkste verdovingskooi door DGS opnieuw uitgevonden

DGS heeft de verdovingskooi voor runderen en kalveren opnieuw uitgevonden. Deze nieuwe verdovingskooi is de meest diervriendelijke verdovingskooi. Naast diervriendelijkheid zijn de belangrijkste kenmerken: het bedieningsgemak, instelbaarheid en reinigbaarheid. Verder is de verdovingskooi zeer robuust en volledig uit RVS gemaakt.

Diervriendelijkheid

De verdovingskooi is zo ontworpen dat het dier zonder stress de verdovingskooi inloopt. Door de optimale lichtinval lopen de dieren vrijwillig de verdovingskooi in. Een ruime inloop zorgt ervoor dat de dieren zich niet opgesloten voelen.

Eenmaal in de verdovingskooi wordt het dier diervriendelijk gefixeerd. De geluidsarme fixatie voorkomt onrust bij de dieren. De kopfixatie is ontworpen voor optimale fixatie zonder de dieren te beknellen en beschikt over een goede oogreflex detectie. In tegenstelling tot bestaande systemen beweegt de fixatie zich aan de voorzijde naar het dier toe. Dit voorkomt dat het dier aan de achterzijde bekneld raakt.

 

Bedieningsgemak

De verdovingskooi heeft een groot instelbereik voor de grootte van de dieren (kalveren, koeien en stieren) en kan zowel manueel als met een aantal standaardprogramma’s ingesteld worden. Verdoven is mogelijk voor zowel links- als rechtshandigen. Door de perfecte fixatie kan de operator de runderen van verschillende formaten in één keer trefzeker verdoven. De operator kan hiervoor het dier van zowel de zijkant als vanaf de voorzijde benaderen.
De voorzijde fixatie heeft als voordeel dat alle dieren, groot of klein, op dezelfde ideale positie voor het aanketten vallen. De uitvalhoogte is eveneens ergonomisch geoptimaliseerd en zorgt voor het eenvoudig aanketten. De uitval is 100% gegarandeerd.

Hoge capaciteit

De standaard uitvoering heeft een capaciteit van 90 runderen/kalveren per uur en de hoge capaciteit uitvoering gaat tot 120 runderen/kalveren per uur.

Reinigbaar

De kooi is goed bereikbaar voor een goede en eenvoudige reiniging.

Robuust en volledig RVS

De oplossingen van DGS zijn efficiënt, maar ook robuust en duurzaam. Zo ook de nieuwe verdovingskooi die volledig uit RVS is vervaardigd.

BCI certificaat

De verdovingskooi is voorzien van een BCI certificaat (Duitse keuringsinstantie).

Beoordeling INLeb

Het Institüt für Nutztierqualität und Lebensmittelsicherheit (INLeb) uit Hannover heeft aangegeven dat de wijze waarop de verdovingskooi van DGS voorziet in een stressvrij en daarmee diervriendelijk procesverloop zich positief onderscheid ten op zichte van andere systemen in de markt.

Systemen in gebruik

De diervriendelijke verdovingskooi is inmiddels bij meerdere bedrijven in Europa geïnstalleerd.

(DGS Cattle&Calves Stunning Box: DGS-CVS)

MOGEN WE U VOORSTELLEN: RAYMOND VAN DE VORLE

MOGEN WE U VOORSTELLEN: RAYMOND VAN DE VORLE

Service is een belangrijke tak van DGS, en de ontwikkelingen zijn ook meer en meer service verlening. Trends als de smart industrie, apparatuur gebruiken als een service, internet of things, zijn allemaal ontwikkelingen die de mogelijkheden op het gebied van service verruimen. Doelstelling van het artikel is om de klanten te informeren, dat DGS veel doet op het gebied van service ofwel bekendheid geven, vertrouwen creëren en zo meer service verkopen.
Lees meer
GOEDE SERVICE VINDEN WE ONTZETTEND BELANGRIJK BIJ DGS

GOEDE SERVICE VINDEN WE ONTZETTEND BELANGRIJK BIJ DGS

Service is een belangrijke tak van DGS, en de ontwikkelingen zijn ook meer en meer service verlening. Trends als de smart industrie, apparatuur gebruiken als een service, internet of things, zijn allemaal ontwikkelingen die de mogelijkheden op het gebied van service verruimen. Doelstelling van het artikel is om de klanten te informeren, dat DGS veel doet op het gebied van service ofwel bekendheid geven, vertrouwen creëren en zo meer service verkopen.
Lees meer
Stefan Aerts Commercieel Directeur DGS

Stefan Aerts Commercieel Directeur DGS

Stefan Aerts Commercieel Directeur DGS  “De passie die het team van DGS heeft is echt fantastisch”: Stefan Aerts commercieel directeur Stefan Aerts is sinds kort Commercieel Directeur bij DGS. Samen met het management zet hij de lijnen uit en geeft hij hier mede...

Lees meer
Overhead transport systems van DGS bij familiebedrijf Beernink

Overhead transport systems van DGS bij familiebedrijf Beernink

Overhead transport systems van DGS bij familiebedrijf Beernink “We zijn flexibel, hebben weinig overhead en kunnen snel schakelen, net als DGS.” - Gerard Beernink Gerard Beernink: “Toen vader veehandelaar was, werkten mijn broer Jos en ik in een slagerij. In die tijd...

Lees meer
Gerrit Veneman aan het woord

Gerrit Veneman aan het woord

Gerrit Veneman aan het woord “Leveren wat we afgesproken hebben of meer”: Gerrit Veneman operationeel Manager Gerrit Veneman is sinds 1 maart j.l. operationeel Manager bij DGS. Toen zijn vader nog bij Stork werkte wist hij het al, ik wil de techniek in. Inmiddels...

Lees meer
Bacteriën voorkomen op vlees bij de bron aanpakken

Bacteriën voorkomen op vlees bij de bron aanpakken

rechts: Theo Legters - Manager Operations (T. Boer en Zn.) links: Henk ter Avest (DGS Primary Meat Processing)Bacteriën voorkomen op vlees bij de bron aanpakken ““Breng technologie, praktijk en techniek bij elkaar.” - Theo Legters Theo Legters Manager Operations van...

Lees meer
Blokland Coldstores

Blokland Coldstores

Vierde generatie bij Blokland Cold Stores aan het woord “Met de oplossingen van DGS hebben we meer capaciteit, efficiëntie en flexibiliteit.” – Peter Blokland Peter is per 1 januari 2017 gestart bij Blokland Cold Stores als adjunct-directeur, en is de aangewezen...

Lees meer
Material Handling oplossing van DGS bij Polskamp

Material Handling oplossing van DGS bij Polskamp

Material Handling oplossing van DGS bij Polskamp “Techniek is mijn passie, eenvoudig houden de uitdaging.” - Steven van de Craats Technisch directeur Steven van de Craats, zoon van de oprichter Henk van de Craats, is het liefst bezig met techniek, met het verbeteren...

Lees meer
DGS
Bouwstraat 4
7483 PA Haaksbergen
Tel: +31 (0)85 7731833
Fax: +31 (0)85 7731834
Mail: info@dgs-ps.nl