Diervriendelijkste verdovingskooi door DGS opnieuw uitgevonden

DGS heeft de verdovingskooi voor runderen en kalveren opnieuw uitgevonden. Deze nieuwe verdovingskooi is de meest diervriendelijke verdovingskooi. Naast diervriendelijkheid zijn de belangrijkste kenmerken: het bedieningsgemak, instelbaarheid en reinigbaarheid. Verder is de verdovingskooi zeer robuust en volledig uit RVS gemaakt.

Diervriendelijkheid

De verdovingskooi is zo ontworpen dat het dier zonder stress de verdovingskooi inloopt. Door de optimale lichtinval lopen de dieren vrijwillig de verdovingskooi in. Een ruime inloop zorgt ervoor dat de dieren zich niet opgesloten voelen.

Eenmaal in de verdovingskooi wordt het dier diervriendelijk gefixeerd. De geluidsarme fixatie voorkomt onrust bij de dieren. De kopfixatie is ontworpen voor optimale fixatie zonder de dieren te beknellen en beschikt over een goede oogreflex detectie. In tegenstelling tot bestaande systemen beweegt de fixatie zich aan de voorzijde naar het dier toe. Dit voorkomt dat het dier aan de achterzijde bekneld raakt.

 

Bedieningsgemak

De verdovingskooi heeft een groot instelbereik voor de grootte van de dieren (kalveren, koeien en stieren) en kan zowel manueel als met een aantal standaardprogramma’s ingesteld worden. Verdoven is mogelijk voor zowel links- als rechtshandigen. Door de perfecte fixatie kan de operator de runderen van verschillende formaten in één keer trefzeker verdoven. De operator kan hiervoor het dier van zowel de zijkant als vanaf de voorzijde benaderen.
De voorzijde fixatie heeft als voordeel dat alle dieren, groot of klein, op dezelfde ideale positie voor het aanketten vallen. De uitvalhoogte is eveneens ergonomisch geoptimaliseerd en zorgt voor het eenvoudig aanketten. De uitval is 100% gegarandeerd.

Hoge capaciteit

De standaard uitvoering heeft een capaciteit van 90 runderen/kalveren per uur en de hoge capaciteit uitvoering gaat tot 120 runderen/kalveren per uur.

Reinigbaar

De kooi is goed bereikbaar voor een goede en eenvoudige reiniging.

Robuust en volledig RVS

De oplossingen van DGS zijn efficiënt, maar ook robuust en duurzaam. Zo ook de nieuwe verdovingskooi die volledig uit RVS is vervaardigd.

BCI certificaat

De verdovingskooi is voorzien van een BCI certificaat (Duitse keuringsinstantie).

Beoordeling INLeb

Het Institüt für Nutztierqualität und Lebensmittelsicherheit (INLeb) uit Hannover heeft aangegeven dat de wijze waarop de verdovingskooi van DGS voorziet in een stressvrij en daarmee diervriendelijk procesverloop zich positief onderscheid ten op zichte van andere systemen in de markt.

Systemen in gebruik

De diervriendelijke verdovingskooi is inmiddels bij meerdere bedrijven in Europa geïnstalleerd.

(DGS Cattle&Calves Stunning Box: DGS-CVS)

Manten kiest ook voor efficiënte Volume Batcher van DGS

Manten kiest ook voor efficiënte Volume Batcher van DGS

“De DGS Volume Batcher is een voorwaarde om kostenefficiënt bulk- of layerpacked producten voor de Aziatische markt te verpakken” – Heiner Manten, directeur Manten Heiner Manten: “Voor de bijproducten voor de Aziatische markt bouwde Manten in 2017 een vrieshuis. Voor...

Lees meer
Emsland Frischgeflügel palletiseert bevroren blokken

Emsland Frischgeflügel palletiseert bevroren blokken

“De ambitie van Emsland Frischgeflügel is de hoogste productkwaliteit leveren met de hoogste mate van efficiency.”Richard Wenneker, directeur productie Richard Wenneker: “Productkwaliteit en efficiency hebben continu onze aandacht. Niet alleen om kosten te besparen,...

Lees meer
Goldschmaus Gruppe verbeterde slachthuis met DGS

Goldschmaus Gruppe verbeterde slachthuis met DGS

“Goldschmaus is sterk toekomstgericht. We hebben veel geïnvesteerd in diervriendelijkheid, maar ook in efficiency, ergonomie en in een optimale verwaarding.” Dennis Burke, bedrijfsleider Dennis Burke: “In april 2019 zijn we opnieuw opgestart na een grote verbouwing...

Lees meer
Nieuwbouw DGS in Haaksbergen is gestart

Nieuwbouw DGS in Haaksbergen is gestart

NIEUWBOUW DGS HAAKSBERGEN IS GESTART Na vijf jaar is DGS uit het bestaande pand gegroeid. Om deze reden heeft DGS besloten om aan de overkant van de straat een nieuwe productielocatie met kantoren te bouwen. “Iets meer dan vijf jaar geleden zijn we in Haaksbergen...

Lees meer
Maak kennis met Rob Grolleman

Maak kennis met Rob Grolleman

MAAK KENNIS MET ROB GROLLEMAN Rob Grolleman en Dennis Grolleman weer samen binnen hetzelfde bedrijf. Rob Grolleman kan terugkijken op een loopbaan waarin hij veel ervaring heeft opgedaan op het gebied van elektro, automatisering en processen binnen de...

Lees meer
T. Boer & zn: Nieuwe koelcellen

T. Boer & zn: Nieuwe koelcellen

Teunis Boer van T. Boer & zn “Ik wil het bedrijf future-proof maken, zodat ik het met een gerust hart kan overdragen aan de volgende generatie: Teunis Boer.”  Teunis Boer: “Door toenemende eisen ten aanzien van het traceren land van herkomst en de stal van...

Lees meer
Robotoplossingen voor optimale efficiency

Robotoplossingen voor optimale efficiency

Robotoplossingen voor OPTIMALE EFFICIENCY Voor de professionele vleesverwerkende industrie levert DGS systemen en lijnen. De productgroep Material Handling levert voor het invriezen van producten vul- en lossystemen. Het betreffen systemen voor plaatvriezers en...

Lees meer
MOGEN WE U VOORSTELLEN: RAYMOND VAN DE VORLE

MOGEN WE U VOORSTELLEN: RAYMOND VAN DE VORLE

Mogen wij u voorstellen: Raymond van de Vorle "Een schat aan technische en projectmanagement ervaring" Raymond van de Vorle, sinds een half jaar manager projecten en engineering bij DGS, heeft een enorme ervaring opgedaan binnen diverse posities bij verschillende...

Lees meer
DGS
Bouwstraat 11
7483 PE Haaksbergen
Tel: +31 (0)85 7731833
Fax: +31 (0)85 7731834
Mail: info@dgs-ps.nl