Mogen wij u voorstellen: Raymond van de Vorle

“Een schat aan technische en projectmanagement ervaring”

Raymond van de Vorle, sinds een half jaar manager projecten en engineering bij DGS, heeft een enorme ervaring opgedaan binnen diverse posities bij verschillende bedrijven. De rode draad in zijn loopbaan is het ontwikkelen van innovatieve en technische oplossingen binnen de voedingsmiddelenindustrie. Ook bij DGS zorgt Raymond, samen met zijn engineers en projectleiders, voor het ontwerpen van innovatieve klantoplossingen. Hierbij zet hij zijn jarenlange projectmanagement ervaring in om de nieuwe installaties aan klanten te leveren. Dit doet hij binnen strak uitgevoerde klantprojecten.

Over Raymond

Raymond, een getrouwd man en tevens vader van een zoon en dochter, woont in Winterswijk en is afgestudeerd in de richting van werktuigbouw aan de HTS Enschede. In het weekend is hij te zien als beoefenaar van de aangespannen paardensport.

 Raymond heeft in zijn werk een schat aan ervaring opgedaan. Ooit is hij gestart als constructeur, waarna zijn werkzaamheden langzaam zijn verlegd naar projectmanagement bij leveranciers van equipment voor de voedingsmiddelenindustrie. Deze leveren vergelijkbare oplossingen aan de roodvleesindustrie. De opgedane kennis en expertise kan dan ook goed worden ingezet voor DGS.

 In onderstaand interview vertelt Raymond over zijn ervaring, zijn passie en wat dit voor DGS betekent.

“Ik trek de gemiddelde leeftijd bij DGS naar boven en daarmee ook de beschikbare kennis en ervaring.”

Het leuke aan DGS volgens Raymond

Op de vraag wat maakt DGS voor jou interessant antwoordt Raymond: “DGS is een jonge dynamische club met een frisse kijk. Bestaande oplossingen worden niet als gegeven beschouwd. DGS gaat op zoek gaat naar vernieuwende en betere oplossingen. Ik heb heel veel in de vleesindustrie gedaan. En die vleesverwerkende industrie spreekt me nog steeds heel erg aan. Veel mensen realiseren zich niet wat er allemaal aan hoogstaande techniek te vinden is in die voedingsmiddelenbranche.”

Volgens Raymond zijn de mensen bij DGS behalve jong en fris, óók erg enthousiast. “Iedereen is heel flexibel en heeft een enorme drive om er iets moois van te maken. Ik trek de gemiddelde leeftijd bij DGS naar boven en daarmee ook de beschikbare kennis en ervaring. Die ervaring wil ik inzetten om de frisse, innovatieve oplossingen gedegen te ontwikkelen en natuurlijk ook in te zetten binnen projecten.”

Naast de enorme praktische kennis van innovatieve en betrouwbare technische oplossingen voor de voedingsmiddelenindustrie, heeft Raymond de laatste jaren vanuit zijn rol als projectmanager van miljoenenprojecten, ook veel ervaring opgedaan op het gebied van het uitvoeren hiervan. Het is zijn missie om deze ervaring door te geven aan zijn jonge enthousiaste collega’s.

Technische- en proceskennis en projectmanagement

Raymond is het klankbord voor de engineers van vele innovatieve oplossingen bij DGS. Innovatieve oplossingen die uitblinken in eenvoud is voor hen de uitdaging. Hij is zich bewust dat de beschikbare proceskennis die is opgedaan bij veel engineerings- en projectmanagement werkzaamheden, van enorme meerwaarde is voor DGS. Ondanks zijn eigen proceskennis betrekt hij ook graag andere mensen vanuit de organisatie en klanten bij nieuwe oplossingen. Die combinatie van technische- en proceskennis is waarmee DGS het verschil maakt. 

Raymond heeft dus aan veel oplossingen mogen meewerken, maar hij heeft ook vele projecten begeleid op het gebied van waterzuiveringen, slachtlijnen en logistieke oplossingen. Deze projecten betroffen volledige waterzuiveringsinstallaties en slachtlijnen. Op het gebied van logistiek heeft Raymond bijvoorbeeld een compleet automatisch warehouse voor een Duitse retailer gerealiseerd. Mede hierdoor is hij naast het perfecte klankbord voor de engineers ook een goede coach van de projectleiders.

 

Bijdrage

Raymond zorgt voor een goede communicatie met de klant en stuurt op het uitvoeren van de projecten binnen het beschikbare budget en de overeengekomen levertijd. Deze focus is een welkome aanvulling en maken het R&D team en de projectuitvoering compleet.

DGS kent reeds een reeks aan vernieuwende oplossingen die trendsetter zijn geworden in de branche. Voorbeelden hiervan zijn de diervriendelijke verdovingskooi, een rvs-conveyor, een rvs-hangwerk voor koelcellen en het palletiseren van ongelijke bevroren vleesblokken met een robot. Het belangrijk om hier samen met zijn team de komende jaren nog vele oplossingen aan toe te voegen.

 Raymond houdt van structuur en wil zich inzetten om de uitvoering van projecten geolied te laten verlopen. Veel bedrijven schieten volgens hem door in het standaardiseren en modulariseren. Hij wil zich inzetten om verder te werken aan zoals hij dat noemt, “een flexibele standaard”. Het resultaat hiervan is dat er ontwerpen gemaakt worden die met alles rekening houden. Het resultaat is een heel complex geheel, met een hele goede basis, die voor een klantproject heel eenvoudig en klantspecifiek gemaakt dient te worden. Dat is waar Raymond in gelooft. En dat maakt DGS flexibel.

Er is in de voedingsmiddelenindustrie nog veel te doen volgens de manager projecten en engineering. Het personeelstekort vraagt bijvoorbeeld om efficiëntere oplossingen. Een ander aandachtspunt is het verbeteren van de hygiëne en ergonomie. En dit is volgens hem nog maar een klein deel van de problemen.

Kortom, Raymond is pas tevreden als de “flexibele standaard” staat en zijn kennis over projectaanpak is overgenomen door de jonge garde.

 

Tot slot

“Met veel passie innovatieve, efficiënte, robuuste, ergonomische en hygiënische oplossingen blijven ontwerpen en via goed georganiseerde projecten waarde leveren aan onze klanten. Daar wil ik me voor inzetten”, aldus Raymond van de Vorle.

Manten kiest ook voor efficiënte Volume Batcher van DGS

Manten kiest ook voor efficiënte Volume Batcher van DGS

“De DGS Volume Batcher is een voorwaarde om kostenefficiënt bulk- of layerpacked producten voor de Aziatische markt te verpakken” – Heiner Manten, directeur Manten Heiner Manten: “Voor de bijproducten voor de Aziatische markt bouwde Manten in 2017 een vrieshuis. Voor...

Lees meer
Emsland Frischgeflügel palletiseert bevroren blokken

Emsland Frischgeflügel palletiseert bevroren blokken

“De ambitie van Emsland Frischgeflügel is de hoogste productkwaliteit leveren met de hoogste mate van efficiency.”Richard Wenneker, directeur productie Richard Wenneker: “Productkwaliteit en efficiency hebben continu onze aandacht. Niet alleen om kosten te besparen,...

Lees meer
Goldschmaus Gruppe verbeterde slachthuis met DGS

Goldschmaus Gruppe verbeterde slachthuis met DGS

“Goldschmaus is sterk toekomstgericht. We hebben veel geïnvesteerd in diervriendelijkheid, maar ook in efficiency, ergonomie en in een optimale verwaarding.” Dennis Burke, bedrijfsleider Dennis Burke: “In april 2019 zijn we opnieuw opgestart na een grote verbouwing...

Lees meer
Nieuwbouw DGS in Haaksbergen is gestart

Nieuwbouw DGS in Haaksbergen is gestart

NIEUWBOUW DGS HAAKSBERGEN IS GESTART Na vijf jaar is DGS uit het bestaande pand gegroeid. Om deze reden heeft DGS besloten om aan de overkant van de straat een nieuwe productielocatie met kantoren te bouwen. “Iets meer dan vijf jaar geleden zijn we in Haaksbergen...

Lees meer
Maak kennis met Rob Grolleman

Maak kennis met Rob Grolleman

MAAK KENNIS MET ROB GROLLEMAN Rob Grolleman en Dennis Grolleman weer samen binnen hetzelfde bedrijf. Rob Grolleman kan terugkijken op een loopbaan waarin hij veel ervaring heeft opgedaan op het gebied van elektro, automatisering en processen binnen de...

Lees meer
T. Boer & zn: Nieuwe koelcellen

T. Boer & zn: Nieuwe koelcellen

Teunis Boer van T. Boer & zn “Ik wil het bedrijf future-proof maken, zodat ik het met een gerust hart kan overdragen aan de volgende generatie: Teunis Boer.”  Teunis Boer: “Door toenemende eisen ten aanzien van het traceren land van herkomst en de stal van...

Lees meer
Robotoplossingen voor optimale efficiency

Robotoplossingen voor optimale efficiency

Robotoplossingen voor OPTIMALE EFFICIENCY Voor de professionele vleesverwerkende industrie levert DGS systemen en lijnen. De productgroep Material Handling levert voor het invriezen van producten vul- en lossystemen. Het betreffen systemen voor plaatvriezers en...

Lees meer
Diervriendelijkste verdovingskooi door DGS opnieuw uitgevonden

Diervriendelijkste verdovingskooi door DGS opnieuw uitgevonden

Diervriendelijkste verdovingskooi door DGS opnieuw uitgevonden DGS heeft de verdovingskooi voor runderen en kalveren opnieuw uitgevonden. Deze nieuwe verdovingskooi is de meest diervriendelijke verdovingskooi. Naast diervriendelijkheid zijn de belangrijkste kenmerken:...

Lees meer
DGS
Bouwstraat 11
7483 PE Haaksbergen
Tel: +31 (0)85 7731833
Fax: +31 (0)85 7731834
Mail: info@dgs-ps.nl