Mogen wij u voorstellen: Raymond van de Vorle

“Een schat aan technische en projectmanagement ervaring”

Raymond van de Vorle, sinds een half jaar manager projecten en engineering bij DGS, heeft een enorme ervaring opgedaan binnen diverse posities bij verschillende bedrijven. De rode draad in zijn loopbaan is het ontwikkelen van innovatieve en technische oplossingen binnen de voedingsmiddelenindustrie. Ook bij DGS zorgt Raymond, samen met zijn engineers en projectleiders, voor het ontwerpen van innovatieve klantoplossingen. Hierbij zet hij zijn jarenlange projectmanagement ervaring in om de nieuwe installaties aan klanten te leveren. Dit doet hij binnen strak uitgevoerde klantprojecten.

Over Raymond

Raymond, een getrouwd man en tevens vader van een zoon en dochter, woont in Winterswijk en is afgestudeerd in de richting van werktuigbouw aan de HTS Enschede. In het weekend is hij te zien als beoefenaar van de aangespannen paardensport.

 Raymond heeft in zijn werk een schat aan ervaring opgedaan. Ooit is hij gestart als constructeur, waarna zijn werkzaamheden langzaam zijn verlegd naar projectmanagement bij leveranciers van equipment voor de voedingsmiddelenindustrie. Deze leveren vergelijkbare oplossingen aan de roodvleesindustrie. De opgedane kennis en expertise kan dan ook goed worden ingezet voor DGS.

 In onderstaand interview vertelt Raymond over zijn ervaring, zijn passie en wat dit voor DGS betekent.

“Ik trek de gemiddelde leeftijd bij DGS naar boven en daarmee ook de beschikbare kennis en ervaring.”

Het leuke aan DGS volgens Raymond

Op de vraag wat maakt DGS voor jou interessant antwoordt Raymond: “DGS is een jonge dynamische club met een frisse kijk. Bestaande oplossingen worden niet als gegeven beschouwd. DGS gaat op zoek gaat naar vernieuwende en betere oplossingen. Ik heb heel veel in de vleesindustrie gedaan. En die vleesverwerkende industrie spreekt me nog steeds heel erg aan. Veel mensen realiseren zich niet wat er allemaal aan hoogstaande techniek te vinden is in die voedingsmiddelenbranche.”

Volgens Raymond zijn de mensen bij DGS behalve jong en fris, óók erg enthousiast. “Iedereen is heel flexibel en heeft een enorme drive om er iets moois van te maken. Ik trek de gemiddelde leeftijd bij DGS naar boven en daarmee ook de beschikbare kennis en ervaring. Die ervaring wil ik inzetten om de frisse, innovatieve oplossingen gedegen te ontwikkelen en natuurlijk ook in te zetten binnen projecten.”

Naast de enorme praktische kennis van innovatieve en betrouwbare technische oplossingen voor de voedingsmiddelenindustrie, heeft Raymond de laatste jaren vanuit zijn rol als projectmanager van miljoenenprojecten, ook veel ervaring opgedaan op het gebied van het uitvoeren hiervan. Het is zijn missie om deze ervaring door te geven aan zijn jonge enthousiaste collega’s.

Technische- en proceskennis en projectmanagement

Raymond is het klankbord voor de engineers van vele innovatieve oplossingen bij DGS. Innovatieve oplossingen die uitblinken in eenvoud is voor hen de uitdaging. Hij is zich bewust dat de beschikbare proceskennis die is opgedaan bij veel engineerings- en projectmanagement werkzaamheden, van enorme meerwaarde is voor DGS. Ondanks zijn eigen proceskennis betrekt hij ook graag andere mensen vanuit de organisatie en klanten bij nieuwe oplossingen. Die combinatie van technische- en proceskennis is waarmee DGS het verschil maakt. 

Raymond heeft dus aan veel oplossingen mogen meewerken, maar hij heeft ook vele projecten begeleid op het gebied van waterzuiveringen, slachtlijnen en logistieke oplossingen. Deze projecten betroffen volledige waterzuiveringsinstallaties en slachtlijnen. Op het gebied van logistiek heeft Raymond bijvoorbeeld een compleet automatisch warehouse voor een Duitse retailer gerealiseerd. Mede hierdoor is hij naast het perfecte klankbord voor de engineers ook een goede coach van de projectleiders.

 

Bijdrage

Raymond zorgt voor een goede communicatie met de klant en stuurt op het uitvoeren van de projecten binnen het beschikbare budget en de overeengekomen levertijd. Deze focus is een welkome aanvulling en maken het R&D team en de projectuitvoering compleet.

DGS kent reeds een reeks aan vernieuwende oplossingen die trendsetter zijn geworden in de branche. Voorbeelden hiervan zijn de diervriendelijke verdovingskooi, een rvs-conveyor, een rvs-hangwerk voor koelcellen en het palletiseren van ongelijke bevroren vleesblokken met een robot. Het belangrijk om hier samen met zijn team de komende jaren nog vele oplossingen aan toe te voegen.

 Raymond houdt van structuur en wil zich inzetten om de uitvoering van projecten geolied te laten verlopen. Veel bedrijven schieten volgens hem door in het standaardiseren en modulariseren. Hij wil zich inzetten om verder te werken aan zoals hij dat noemt, “een flexibele standaard”. Het resultaat hiervan is dat er ontwerpen gemaakt worden die met alles rekening houden. Het resultaat is een heel complex geheel, met een hele goede basis, die voor een klantproject heel eenvoudig en klantspecifiek gemaakt dient te worden. Dat is waar Raymond in gelooft. En dat maakt DGS flexibel.

Er is in de voedingsmiddelenindustrie nog veel te doen volgens de manager projecten en engineering. Het personeelstekort vraagt bijvoorbeeld om efficiëntere oplossingen. Een ander aandachtspunt is het verbeteren van de hygiëne en ergonomie. En dit is volgens hem nog maar een klein deel van de problemen.

Kortom, Raymond is pas tevreden als de “flexibele standaard” staat en zijn kennis over projectaanpak is overgenomen door de jonge garde.

 

Tot slot

“Met veel passie innovatieve, efficiënte, robuuste, ergonomische en hygiënische oplossingen blijven ontwerpen en via goed georganiseerde projecten waarde leveren aan onze klanten. Daar wil ik me voor inzetten”, aldus Raymond van de Vorle.

Diervriendelijkste verdovingskooi door DGS opnieuw uitgevonden

Diervriendelijkste verdovingskooi door DGS opnieuw uitgevonden

Diervriendelijkste verdovingskooi door DGS opnieuw uitgevonden DGS heeft de verdovingskooi voor runderen en kalveren opnieuw uitgevonden. Deze nieuwe verdovingskooi is de meest diervriendelijke verdovingskooi. Naast diervriendelijkheid zijn de belangrijkste kenmerken:...

Lees meer
GOEDE SERVICE VINDEN WE ONTZETTEND BELANGRIJK BIJ DGS

GOEDE SERVICE VINDEN WE ONTZETTEND BELANGRIJK BIJ DGS

Service is een belangrijke tak van DGS, en de ontwikkelingen zijn ook meer en meer service verlening. Trends als de smart industrie, apparatuur gebruiken als een service, internet of things, zijn allemaal ontwikkelingen die de mogelijkheden op het gebied van service verruimen. Doelstelling van het artikel is om de klanten te informeren, dat DGS veel doet op het gebied van service ofwel bekendheid geven, vertrouwen creëren en zo meer service verkopen.
Lees meer
Stefan Aerts Commercieel Directeur DGS

Stefan Aerts Commercieel Directeur DGS

Stefan Aerts Commercieel Directeur DGS  “De passie die het team van DGS heeft is echt fantastisch”: Stefan Aerts commercieel directeur Stefan Aerts is sinds kort Commercieel Directeur bij DGS. Samen met het management zet hij de lijnen uit en geeft hij hier mede...

Lees meer
Overhead transport systems van DGS bij familiebedrijf Beernink

Overhead transport systems van DGS bij familiebedrijf Beernink

Overhead transport systems van DGS bij familiebedrijf Beernink “We zijn flexibel, hebben weinig overhead en kunnen snel schakelen, net als DGS.” - Gerard Beernink Gerard Beernink: “Toen vader veehandelaar was, werkten mijn broer Jos en ik in een slagerij. In die tijd...

Lees meer
Gerrit Veneman aan het woord

Gerrit Veneman aan het woord

Gerrit Veneman aan het woord “Leveren wat we afgesproken hebben of meer”: Gerrit Veneman operationeel Manager Gerrit Veneman is sinds 1 maart j.l. operationeel Manager bij DGS. Toen zijn vader nog bij Stork werkte wist hij het al, ik wil de techniek in. Inmiddels...

Lees meer
Bacteriën voorkomen op vlees bij de bron aanpakken

Bacteriën voorkomen op vlees bij de bron aanpakken

rechts: Theo Legters - Manager Operations (T. Boer en Zn.) links: Henk ter Avest (DGS Primary Meat Processing)Bacteriën voorkomen op vlees bij de bron aanpakken ““Breng technologie, praktijk en techniek bij elkaar.” - Theo Legters Theo Legters Manager Operations van...

Lees meer
Blokland Coldstores

Blokland Coldstores

Vierde generatie bij Blokland Cold Stores aan het woord “Met de oplossingen van DGS hebben we meer capaciteit, efficiëntie en flexibiliteit.” – Peter Blokland Peter is per 1 januari 2017 gestart bij Blokland Cold Stores als adjunct-directeur, en is de aangewezen...

Lees meer
Material Handling oplossing van DGS bij Polskamp

Material Handling oplossing van DGS bij Polskamp

Material Handling oplossing van DGS bij Polskamp “Techniek is mijn passie, eenvoudig houden de uitdaging.” - Steven van de Craats Technisch directeur Steven van de Craats, zoon van de oprichter Henk van de Craats, is het liefst bezig met techniek, met het verbeteren...

Lees meer
DGS
Bouwstraat 4
7483 PA Haaksbergen
Tel: +31 (0)85 7731833
Fax: +31 (0)85 7731834
Mail: info@dgs-ps.nl