Robotoplossingen voor OPTIMALE EFFICIENCY

Voor de professionele vleesverwerkende industrie levert DGS systemen en lijnen. De productgroep Material Handling levert voor het invriezen van producten vul- en lossystemen. Het betreffen systemen voor plaatvriezers en logistieke oplossingen voor het invriezen van producten in dozen en kratten. De productgroep heeft een breed scala aan robotoplossingen ontwikkeld met als doel een hoge mate van automatisering voor optimale flexibiliteit en efficiency.

 

Flexibiliteit en betrouwbaarheid

Binnen de voedingsmiddelenbranche is nog steeds een toenemende behoefte aan flexibilisering als gevolg van het veranderde consumentgedrag. Eetpatronen van consumenten veranderen nog steeds en zijn grilliger dan ooit te voren. Nieuwe producten volgen elkaar snel op en de diversiteit aan producten is enorm. Dit vraagt bij de producenten om een enorme flexibiliteit. Daarnaast staat er altijd druk op de kostprijs. Tot slot zijn arbeidsplaatsen steeds moeilijker in te vullen. Al met al, vraagt dit om efficiënte flexibele geautomatiseerde oplossingen. 

Een robot staat garant voor lage operationele kosten en lage onderhoudskosten. Waar veel repeterende handelingen plaatsvinden of een hoge mate van automatisering gewenst is, kan een robot in veel gevallen de gewenste toepassing zijn.

Een robot is een uiterst flexibel apparaat, een doorontwikkeld commodity product dat inmiddels uitermate betrouwbaar is geworden. Betrouwbaar kan een robot iedere gewenste beweging uitvoeren. Voor een goede oplossing is er echter meer nodig dan een robot. Zo is een voor de job geschikte grijper nodig die de betreffende producten betrouwbaar kan oppakken en kan plaatsen. Ook is slimme software nodig die kan anticiperen op iedere situatie.

DGS heeft alle disciplines in huis om de verschillende onderdelen die nodig zijn voor een uiterst efficiënte en betrouwbare totaaloplossing te ontwikkelen en te integreren. Een robot kan onderdeel zijn van deze efficiënte en betrouwbare totaaloplossing.

Onno Lukkien geeft een toelichting

“Een robotoplossing is pas succesvol als alle onderdelen kloppen en geïntegreerd zijn in een voor de klant passende oplossing”, aldus Onno Lukkien (Sales Material Handling).
DGS neemt eerst uitgebreid met de klant de wensen en eisen door. Wat is het proces, om welke producten gaat het, wat zijn de afmetingen, wat is de benodigde capaciteit et cetera.
Volgens Onno zorgt hun uitgebreide proceskennis van foodprocessing en de enorme ervaring op het gebied van logistieke oplossingen en robotoplossingen ervoor dat ze goed mee kunnen denken. Dit wordt enorm gewaardeerd. Onno benadrukt dat DGS niet voor ieder vraagstuk een robot als uitgangspunt neemt. Het is één van de mogelijkheden en veelal wel een hele flexibele oplossing.

Onno geeft aan dat binnen DGS alle disciplines aanwezig zijn voor het ontwerpen, bouwen en onderhouden van totale robotoplossingen. De aanwezige proceskennis en de passie binnen DGS heeft er voor gezorgd dat er een breed scala aan oplossingen is ontwikkeld en gerealiseerd.

“Een robotoplossing is pas succesvol als alle onderdelen kloppen en geïntegreerd zijn in een voor de klant passende oplossing.”

 

Grijpers een essentieel onderdeel

“Voor flexibele en betrouwbare oplossingen met een hoge capaciteit is niet alleen de snelheid van de robot van belang”, aldus de op het gebied van logistieke robotoplossingen gepokt en gemazelde Onno Lukkien. Het gaat om het geheel. Het begint al bij het formeren van producten, zodat er met één robotbeweging meer producten opgepakt en neergelegd kan worden. Net zo belangrijk zijn de grijpers. Voor de verschillende toepassingen zijn door de ervaren engineers van DGS oplossing specifieke grijpers ontwikkeld. Allemaal met als doel een hoge mate van flexibiliteit en een hoge capaciteit. Naast flexibiliteit en een hoge capaciteit hanteert DGS als standaard ontwerpcriteria: hygiënisch, eenvoudig te reinigen, betrouwbaar en zo eenvoudig mogelijk.

DGS besturingen

DGS heeft een team met ervaren software en elektro engineers, die het mogelijk maken om de totaaloplossingen te leveren compleet met elektrische installatie, schakelpanelen, Robot software, PLC besturingen, HMI’s, SCADA en MES-oplossingen.

Geïnstalleerde  Robot toepassingen

Voor de volgende toepassingen heeft DGS complete robotoplossingen ontwikkeld.

 

 • Kratten depalletiseren: 4 per laag | 5 per laag | vers of bevroren producten
 • Dozen palletiseren: Volledige lagen | per stuk of per rij | vers en bevroren
 • Dozen depalletiseren: Volledige lagen | vers en bevroren
 • Spacer verwijderen/toevoegen: Geschikt voor diverse merken spacers
 • Bevroren blokken palletiseren: Volledige lagen
 • Bevroren blokken (de)palletiseren: Per blok
 • Blikken handling: Volledige lagen | Sheets oppakken en afleggen
 • Jerry can handling: Per stuk | per rij
 • Flessen handling: In volle lagen inpakken van flessen in dozen
 • Ompakken dozen: Van euro naar blokpallet en vice versa
 • Schalen inpakken: Schalen inpakken in dozen

Tot slot

Efficiency zit in het DNA van DGS. Bij alles wat nieuw wordt ontwikkeld, is iedereen binnen DGS op zoek naar het beste resultaat. Een efficiënte, betrouwbare, robuuste en liefst eenvoudige oplossing is waar iedereen iedere dag weer in wordt uitgedaagd. Met de circa 20 miljoen omzet is DGS een serieuze partij. We zijn groot genoeg om het verschil te maken en klein genoeg om flexibel te blijven. “Met onze passie voor efficiënte oplossingen zijn we blij dat we alle disciplines in huis hebben om totale logistieke oplossingen te ontwerpen, te leveren en te onderhouden”, aldus Onno Lukkien (Sales Material Handling).

Manten kiest ook voor efficiënte Volume Batcher van DGS

Manten kiest ook voor efficiënte Volume Batcher van DGS

“De DGS Volume Batcher is een voorwaarde om kostenefficiënt bulk- of layerpacked producten voor de Aziatische markt te verpakken” – Heiner Manten, directeur Manten Heiner Manten: “Voor de bijproducten voor de Aziatische markt bouwde Manten in 2017 een vrieshuis. Voor...

Lees meer
Emsland Frischgeflügel palletiseert bevroren blokken

Emsland Frischgeflügel palletiseert bevroren blokken

“De ambitie van Emsland Frischgeflügel is de hoogste productkwaliteit leveren met de hoogste mate van efficiency.”Richard Wenneker, directeur productie Richard Wenneker: “Productkwaliteit en efficiency hebben continu onze aandacht. Niet alleen om kosten te besparen,...

Lees meer
Goldschmaus Gruppe verbeterde slachthuis met DGS

Goldschmaus Gruppe verbeterde slachthuis met DGS

“Goldschmaus is sterk toekomstgericht. We hebben veel geïnvesteerd in diervriendelijkheid, maar ook in efficiency, ergonomie en in een optimale verwaarding.” Dennis Burke, bedrijfsleider Dennis Burke: “In april 2019 zijn we opnieuw opgestart na een grote verbouwing...

Lees meer
Nieuwbouw DGS in Haaksbergen is gestart

Nieuwbouw DGS in Haaksbergen is gestart

NIEUWBOUW DGS HAAKSBERGEN IS GESTART Na vijf jaar is DGS uit het bestaande pand gegroeid. Om deze reden heeft DGS besloten om aan de overkant van de straat een nieuwe productielocatie met kantoren te bouwen. “Iets meer dan vijf jaar geleden zijn we in Haaksbergen...

Lees meer
Maak kennis met Rob Grolleman

Maak kennis met Rob Grolleman

MAAK KENNIS MET ROB GROLLEMAN Rob Grolleman en Dennis Grolleman weer samen binnen hetzelfde bedrijf. Rob Grolleman kan terugkijken op een loopbaan waarin hij veel ervaring heeft opgedaan op het gebied van elektro, automatisering en processen binnen de...

Lees meer
T. Boer & zn: Nieuwe koelcellen

T. Boer & zn: Nieuwe koelcellen

Teunis Boer van T. Boer & zn “Ik wil het bedrijf future-proof maken, zodat ik het met een gerust hart kan overdragen aan de volgende generatie: Teunis Boer.”  Teunis Boer: “Door toenemende eisen ten aanzien van het traceren land van herkomst en de stal van...

Lees meer
MOGEN WE U VOORSTELLEN: RAYMOND VAN DE VORLE

MOGEN WE U VOORSTELLEN: RAYMOND VAN DE VORLE

Mogen wij u voorstellen: Raymond van de Vorle "Een schat aan technische en projectmanagement ervaring" Raymond van de Vorle, sinds een half jaar manager projecten en engineering bij DGS, heeft een enorme ervaring opgedaan binnen diverse posities bij verschillende...

Lees meer
Diervriendelijkste verdovingskooi door DGS opnieuw uitgevonden

Diervriendelijkste verdovingskooi door DGS opnieuw uitgevonden

Diervriendelijkste verdovingskooi door DGS opnieuw uitgevonden DGS heeft de verdovingskooi voor runderen en kalveren opnieuw uitgevonden. Deze nieuwe verdovingskooi is de meest diervriendelijke verdovingskooi. Naast diervriendelijkheid zijn de belangrijkste kenmerken:...

Lees meer
DGS
Bouwstraat 11
7483 PE Haaksbergen
Tel: +31 (0)85 7731833
Fax: +31 (0)85 7731834
Mail: info@dgs-ps.nl