Teunis Boer van T. Boer & zn

“Ik wil het bedrijf future-proof maken, zodat ik het met een gerust hart kan overdragen aan de volgende generatie: Teunis Boer.” 

Teunis Boer: “Door toenemende eisen ten aanzien van het traceren land van herkomst en de stal van herkomst van bijvoorbeeld klanten in markten als China en Korea, maar ook om de verwaarding te verbeteren, zijn meer sorteermogelijkheden nodig. Daarnaast willen de retailers, omwille van de kwaliteit, dat het vlees teruggekoeld wordt tot 4 graden. Dit is de reden dat we de bestaande koelcellen flink hebben uitgebreid en daarmee dus ook de koelcapaciteit en de sorteermogelijkheden. Uitgangspunt hierbij was dat we met de realisatie van deze visie ook trendsetter in onze sector willen zijn. Ik wil het bedrijf future-proof maken en over een aantal jaren met een gerust hart en alle perspectief kunnen overdragen aan de volgende generatie.”

Foto boven bericht: V.l.n.r. Christopher Boer, Teunis Boer en Theo Legters.

T. Boer & ZN

Slachterij T. Boer & zn is een wereldwijd opererende, toonaangevende exporteur van kalfsvlees met gegarandeerde SKV-kwaliteit. Vanuit eigen slachting en verwerking levert het bedrijf wereldwijd aan groothandel, retail, cateraars, industrie, horeca en grootverbruikers.

 

Met meer dan een eeuw ervaring realiseert T. Boer & zn met traditioneel vakmanschap de slachting en verwerking van gemiddeld 8.000 kalveren per week, waarvan 7.000 melkgevoerde kalveren en 1.000 Vitender.

 

Hofleverancier T. Boer & zn is een zelfstandig onderdeel van de VanDrie Group: ’s werelds grootste kalfsvleesintegratie met op elkaar afgestemde sectoren: kalvervoeders, kalverhouderijen, kalverslachterijen en kalfsvellen.

De partij die durft af te wijken van de bestaande standaard

“De wereld verandert, wordt mondialer en de eisen nemen enkel maar toe,” aldus Theo Legters. “Hierin willen we vooroplopen, innovatie staat dan ook hoog in het vaandel bij T. Boer en zn. We hebben daarom nieuwe koelcellen gerealiseerd, waarbij we niet gekozen hebben voor bestaande oplossingen, maar op zoek zijn gegaan naar vernieuwing voor ons hangwerk in de koelcellen.”

Floris de Kruijff vult aan: “Allereerst hebben we de partij gezocht die de platgetreden paden durft te verlaten. DGS heeft dat duidelijk laten zien in dit traject. DGS heeft goed geluisterd naar onze wensen, namelijk een hygiënische, duurzame, vergaand geautomatiseerde en onderhoudsvriendelijke oplossing voor het hangwerk. Op het gebied van hygiëne was het uitgangspunt dat het smeermiddelenvrij, eenvoudig en goed schoon te maken moest worden en bestand tegen agressieve schoonmaakmiddelen. Verder moet het toekomstig onderhoud minimaal en eenvoudig uitvoerbaar zijn, was de nadrukkelijke wens.”

Uitvoer nieuwe koelcellen.

Uitvoer nieuwe koelcellen.

 

Vernieuwing op het gebied van hangwerk

Op basis van de wensen van T. Boer & zn en de huidige technische mogelijkheden heeft DGS het hangwerk opnieuw ontworpen. De hedendaagse mogelijkheden van engineering en lasersnijden hebben geleid tot een rvs hangwerkoplossing die sterk modulair opgebouwd is. De nieuwe lasersnijtechnieken maken het mogelijk dat de constructie veel lichter is geworden, zonder in te boeten op de maximale belasting van het hangwerk.
De modulaire opbouw heeft als voordeel dat delen eenvoudig te monteren zijn, maar dat het ook ten behoeve van het eventuele onderhoud weer eenvoudig, zonder slijp- en laswerk, uitwisselbaar is. Door het toepassen van rvs is de uitvoering heel duurzaam, hygiënisch en goed reinigbaar en voldoet daarmee aan alle gestelde uitgangspunten.

De montage, demontage en het onderhoud kan uitgevoerd worden door het huidige type technisch medewerker, zonder veel specifieke ervaring of vaardigheden.

Voor de logistieke voortbeweging is bij T. Boer & zn gekozen voor een sta-stop-oplossing met walking beams. Desgewenst kan dit door DGS bij hetzelfde type hangwerk ook uitgevoerd worden met mini-conveyors in een continusysteem.

 

Koelcellenblok met een schitterend aanzicht

“Het realiseren van de koelcellen – onder het maaiveld in de grond en op het laagste punt in Nederland, waar een woonhuis stond en weer is teruggeplaatst – was een bijzonder project,” aldus Floris de Kruijf, “en dat met de meest innovatieve toepassingen op technisch gebied, speciaal voor dit project en op wens ontworpen. Dankzij de goede samenwerking met Hans Walterbos van DGS is dit prima verlopen en mogen we spreken van een soepele opstart zonder aanpassingen op locatie.”

Het eindresultaat is een koelcellenblok met een capaciteit van ruim 2.000 stuks, bestaande uit 72 korte sorteerbanen met 28 kalveren per baan. De koelcellen zijn in een kelder gerealiseerd. Het oude huis is afgebroken om de koelcellen te plaatsen, waarna op dezelfde plek een nieuw woonhuis is gebouwd. Het landelijke en pittoreske karakter van de ’s Gravenweg in Nieuwerkerk aan den IJssel is daarmee volledig behouden gebleven.

Teruggeplaatst woonhuis bovenop de gerealiseerde koelkelders.

Links Hoofd TD Floris de Kruif van T. Boer en zn
en rechts Projectmanager Hans Walterbos DGS.

Manten kiest ook voor efficiënte Volume Batcher van DGS

Manten kiest ook voor efficiënte Volume Batcher van DGS

“De DGS Volume Batcher is een voorwaarde om kostenefficiënt bulk- of layerpacked producten voor de Aziatische markt te verpakken” – Heiner Manten, directeur Manten Heiner Manten: “Voor de bijproducten voor de Aziatische markt bouwde Manten in 2017 een vrieshuis. Voor...

Lees meer
Emsland Frischgeflügel palletiseert bevroren blokken

Emsland Frischgeflügel palletiseert bevroren blokken

“De ambitie van Emsland Frischgeflügel is de hoogste productkwaliteit leveren met de hoogste mate van efficiency.”Richard Wenneker, directeur productie Richard Wenneker: “Productkwaliteit en efficiency hebben continu onze aandacht. Niet alleen om kosten te besparen,...

Lees meer
Goldschmaus Gruppe verbeterde slachthuis met DGS

Goldschmaus Gruppe verbeterde slachthuis met DGS

“Goldschmaus is sterk toekomstgericht. We hebben veel geïnvesteerd in diervriendelijkheid, maar ook in efficiency, ergonomie en in een optimale verwaarding.” Dennis Burke, bedrijfsleider Dennis Burke: “In april 2019 zijn we opnieuw opgestart na een grote verbouwing...

Lees meer
Nieuwbouw DGS in Haaksbergen is gestart

Nieuwbouw DGS in Haaksbergen is gestart

NIEUWBOUW DGS HAAKSBERGEN IS GESTART Na vijf jaar is DGS uit het bestaande pand gegroeid. Om deze reden heeft DGS besloten om aan de overkant van de straat een nieuwe productielocatie met kantoren te bouwen. “Iets meer dan vijf jaar geleden zijn we in Haaksbergen...

Lees meer
Maak kennis met Rob Grolleman

Maak kennis met Rob Grolleman

MAAK KENNIS MET ROB GROLLEMAN Rob Grolleman en Dennis Grolleman weer samen binnen hetzelfde bedrijf. Rob Grolleman kan terugkijken op een loopbaan waarin hij veel ervaring heeft opgedaan op het gebied van elektro, automatisering en processen binnen de...

Lees meer
Robotoplossingen voor optimale efficiency

Robotoplossingen voor optimale efficiency

Robotoplossingen voor OPTIMALE EFFICIENCY Voor de professionele vleesverwerkende industrie levert DGS systemen en lijnen. De productgroep Material Handling levert voor het invriezen van producten vul- en lossystemen. Het betreffen systemen voor plaatvriezers en...

Lees meer
MOGEN WE U VOORSTELLEN: RAYMOND VAN DE VORLE

MOGEN WE U VOORSTELLEN: RAYMOND VAN DE VORLE

Mogen wij u voorstellen: Raymond van de Vorle "Een schat aan technische en projectmanagement ervaring" Raymond van de Vorle, sinds een half jaar manager projecten en engineering bij DGS, heeft een enorme ervaring opgedaan binnen diverse posities bij verschillende...

Lees meer
Diervriendelijkste verdovingskooi door DGS opnieuw uitgevonden

Diervriendelijkste verdovingskooi door DGS opnieuw uitgevonden

Diervriendelijkste verdovingskooi door DGS opnieuw uitgevonden DGS heeft de verdovingskooi voor runderen en kalveren opnieuw uitgevonden. Deze nieuwe verdovingskooi is de meest diervriendelijke verdovingskooi. Naast diervriendelijkheid zijn de belangrijkste kenmerken:...

Lees meer
DGS
Bouwstraat 11
7483 PE Haaksbergen
Tel: +31 (0)85 7731833
Fax: +31 (0)85 7731834
Mail: info@dgs-ps.nl