MAAK KENNIS MET ROB GROLLEMAN

Rob Grolleman en Dennis Grolleman weer samen binnen hetzelfde bedrijf.

Rob Grolleman kan terugkijken op een loopbaan waarin hij veel ervaring heeft opgedaan op het gebied van elektro, automatisering en processen binnen de voedingsmiddelenindustrie. Begin dit jaar is Rob bij DGS gestart om daar zijn kennis en ervaring toe te passen binnen de afdeling automatisering. Samen met zijn collega’s werkt hij aan de verdere ontwikkeling van automatisering en modularisatie binnen DGS.

“Ik heb een passie voor automatisering en mooie producten.”

Over Rob

Rob woont met zijn vriendin in Wesepe. Ze hebben twee kinderen: een zoon van 9 en een dochter van 8 jaar oud. Rob is erg begaan met zijn gezin en weet de aandacht en tijd voor het gezin goed te combineren met zijn werk. Na het afronden van zijn mts-opleiding Energie en Automatiseringstechniek heeft Rob veel ervaring opgedaan bij diverse bedrijven: een systeemintegrator; het bedrijf van zijn familie (Grolleman Coldstores) en een leverancier van equipment voor de roodvleesindustrie. Hij is gestart als paneelbouwer, is chef monteur geweest, hij heeft vervolgens een serviceafdeling opgezet en is daarna richting industriële automatisering gegaan met als zwaartepunt softwareontwikkeling. De ervaring van Rob sluit naadloos aan bij de behoefte van DGS.

In dit interview vertelt Rob over zijn passie en wat hij voor DGS betekent.

De keuze voor DGS

Op de vraag wat DGS interessant maakt voor hem, antwoordt Rob: “Bij mijn vorige werkgever was ik ook met industriële automatisering bezig, maar ik miste de mechanische kant. Bij DGS wordt alles in één huis ontwikkeld. Als automatiseerder denk je al vroeg mee met de mechanische oplossingen. Je ziet de mechanische oplossing in de werkplaats ontstaan op het moment dat je de automatisering maakt. Dat vind ik gaaf.

Ik heb een passie voor automatisering en mooie producten en ben er achter gekomen dat ik mij graag met standaardisatie bezighoud. Ik sprak natuurlijk vaak met Dennis over DGS en we constateerden dat standaardisatie een behoefte is binnen DGS.” Daar is Rob nu veel mee bezig. Rob gaat verder: “Voordat ik bij DGS begon, had ik al veel automatiseringsprojecten gedaan voor onder andere slachterijen. Die ervaring komt natuurlijk ook heel goed van pas.”

Rob en DGS

Rob is heel veelzijdig, voor grote projecten zorgt hij voor de software engineering en doet hij ook de inbedrijfstelling. In het gesprek wordt duidelijk dat Rob zich naast het uitvoeren van projecten ook inzet voor verbeteringen en nieuwe ontwikkelingen. Hij kijkt naar veel facetten. Zo heeft gestandaardiseerde hardware, zoals HMI’s en slimme I/O systemen, zijn aandacht en is hij de moderator voor modularisatie. Hierbij heeft Rob niet alleen oog voor de software, maar ook de hardware en het standaardiseren en modulariseren van mechanische oplossingen heeft zijn aandacht. Zijn wens is dat het hele proces van sales tot en met de uitvoering geoptimaliseerd is voor de modulaire aanpak. ‘Eerst denken in functionele oplossingen en dat vervolgens technisch invullen met hapklare brokken’ is zijn motto.

Het antwoord van Rob op de vraag wat de klant hiervan merkt, luidt: “De levertijden worden nog korter, evenals de ombouwtijden. De testperiode wordt ook veel korter, omdat je werkt met gestandaardiseerde en geteste bouwstenen.”

Dennis en Rob

Natuurlijk is in het interview ook besproken hoe het is om met zijn broer in hetzelfde bedrijf te werken. Rob vertelt: “Dennis en ik kennen elkaar goed, natuurlijk omdat we broers zijn, maar we hebben ook meerdere keren bij hetzelfde bedrijf gewerkt. We zijn heel verschillend en weten beide goed wat we willen. Mijn passie ligt op het gebied van automatisering en hele mooie producten maken. Niet bij het leiden van een bedrijf. Ik vind het mooi hoe Dennis DGS leidt en wat hij al bereikt heeft. Toen Dennis mij de bedrijfsfilm van DGS liet zien, werd ik gewoon een beetje emotioneel en ik dacht: wat mooi om daar te werken. Voordat ik de stap heb gezet om bij Dennis te komen werken, hebben Dennis en ik er veel en goed over gesproken. We zijn er beide blij mee en realiseren ons, dat hiermee ook een grote wens is uitgekomen van mijn vader, die helaas vorig jaar is overleden.”

 

Tot slot

“DGS heeft passie voor efficiency. Dat heb ik ook en ik wil de komende jaren graag een bijdrage leveren aan modularisatie, om ook de efficiency binnen DGS verder te verbeteren,” aldus Rob Grolleman.

Manten kiest ook voor efficiënte Volume Batcher van DGS

Manten kiest ook voor efficiënte Volume Batcher van DGS

“De DGS Volume Batcher is een voorwaarde om kostenefficiënt bulk- of layerpacked producten voor de Aziatische markt te verpakken” – Heiner Manten, directeur Manten Heiner Manten: “Voor de bijproducten voor de Aziatische markt bouwde Manten in 2017 een vrieshuis. Voor...

Lees meer
Emsland Frischgeflügel palletiseert bevroren blokken

Emsland Frischgeflügel palletiseert bevroren blokken

“De ambitie van Emsland Frischgeflügel is de hoogste productkwaliteit leveren met de hoogste mate van efficiency.”Richard Wenneker, directeur productie Richard Wenneker: “Productkwaliteit en efficiency hebben continu onze aandacht. Niet alleen om kosten te besparen,...

Lees meer
Goldschmaus Gruppe verbeterde slachthuis met DGS

Goldschmaus Gruppe verbeterde slachthuis met DGS

“Goldschmaus is sterk toekomstgericht. We hebben veel geïnvesteerd in diervriendelijkheid, maar ook in efficiency, ergonomie en in een optimale verwaarding.” Dennis Burke, bedrijfsleider Dennis Burke: “In april 2019 zijn we opnieuw opgestart na een grote verbouwing...

Lees meer
Nieuwbouw DGS in Haaksbergen is gestart

Nieuwbouw DGS in Haaksbergen is gestart

NIEUWBOUW DGS HAAKSBERGEN IS GESTART Na vijf jaar is DGS uit het bestaande pand gegroeid. Om deze reden heeft DGS besloten om aan de overkant van de straat een nieuwe productielocatie met kantoren te bouwen. “Iets meer dan vijf jaar geleden zijn we in Haaksbergen...

Lees meer
T. Boer & zn: Nieuwe koelcellen

T. Boer & zn: Nieuwe koelcellen

Teunis Boer van T. Boer & zn “Ik wil het bedrijf future-proof maken, zodat ik het met een gerust hart kan overdragen aan de volgende generatie: Teunis Boer.”  Teunis Boer: “Door toenemende eisen ten aanzien van het traceren land van herkomst en de stal van...

Lees meer
Robotoplossingen voor optimale efficiency

Robotoplossingen voor optimale efficiency

Robotoplossingen voor OPTIMALE EFFICIENCY Voor de professionele vleesverwerkende industrie levert DGS systemen en lijnen. De productgroep Material Handling levert voor het invriezen van producten vul- en lossystemen. Het betreffen systemen voor plaatvriezers en...

Lees meer
MOGEN WE U VOORSTELLEN: RAYMOND VAN DE VORLE

MOGEN WE U VOORSTELLEN: RAYMOND VAN DE VORLE

Mogen wij u voorstellen: Raymond van de Vorle "Een schat aan technische en projectmanagement ervaring" Raymond van de Vorle, sinds een half jaar manager projecten en engineering bij DGS, heeft een enorme ervaring opgedaan binnen diverse posities bij verschillende...

Lees meer
Diervriendelijkste verdovingskooi door DGS opnieuw uitgevonden

Diervriendelijkste verdovingskooi door DGS opnieuw uitgevonden

Diervriendelijkste verdovingskooi door DGS opnieuw uitgevonden DGS heeft de verdovingskooi voor runderen en kalveren opnieuw uitgevonden. Deze nieuwe verdovingskooi is de meest diervriendelijke verdovingskooi. Naast diervriendelijkheid zijn de belangrijkste kenmerken:...

Lees meer
DGS
Bouwstraat 11
7483 PE Haaksbergen
Tel: +31 (0)85 7731833
Fax: +31 (0)85 7731834
Mail: info@dgs-ps.nl