“Goldschmaus is sterk toekomstgericht. We hebben veel geïnvesteerd in diervriendelijkheid, maar ook in efficiency, ergonomie en in een optimale verwaarding.”
Dennis Burke, bedrijfsleider

Dennis Burke: “In april 2019 zijn we opnieuw opgestart na een grote verbouwing van ons runderbedrijf in Oldenburg. We hebben voor meer dan 20 miljoen in het bedrijf geïnvesteerd. Innovatieve en volledig nieuwe oplossingen zijn geïmplementeerd om de diervriendelijkheid voor 100% te kunnen borgen. Het gehele proces van voor tot achter is onder de loop genomen, evenals de verschillende werkplekken. De verbouwing heeft geresulteerd in een efficiënt proces, ergonomische werkplekken en bovendien een verbeterde verwaarding van reststromen.”

Diervriendelijke verdovingskooi met kopfixatie

GOLDSCHMAUS GRUPPE

De basis voor de huidige Goldschmaus groep werd gelegd in 1988 door een groep boeren uit de regio Bösel bij Oldenburg. Vandaag de dag slacht en verwerkt de Goldschmaus Groep ongeveer 35.000 varkens per week, heeft het bedrijf 1500 medewerkers en een totaalomzet van € 500 miljoen. Goldschmaus beheerst de gehele keten van slachten tot en met het voorverpakken. In 2019 werd de runderslachterij in Oldenburg aangekocht en omgebouwd tot een toonaangevende slachterij op het gebied van diervriendelijkheid en efficiency.

Dennis Burke

Dennis Burke is bedrijfsleider van de twee productielocaties Garrel en Oldenburg voor het slachten en de verdere verwerking van varkens en runderen. In het gesprek met Dennis valt op dat hij, ondanks dat hij nog jong is, veel kennis en ervaring heeft. Hij legt uit dat hij die kennis al vroeg heeft opgedaan. “Mijn familie was actief in de vee- en vleeshandel”, vertelt Dennis. “Met zijn opa bezocht ik als kind menig slachthuis.” Dennis volgde daarnaast een opleiding tot slager en is nu inmiddels meer dan 22 jaar actief bij Goldschmaus. Op de vraag wat Goldschmaus voor hem interessant maakt antwoordt hij: “Goldschmaus is erg toekomstgericht en ik heb het voorrecht om met een jong team te mogen werken. Er is een bereidheid om te veranderen en te verbeteren.”

Goldschmaus en DGS: samen aan de slag met procesverbetering

Dennis Burke heeft DGS leren kennen in de zoektocht naar oplossingen voor de te verbouwen slachterij in Oldenburg. “Ik was op zoek naar een diervriendelijke verdovingskooi en kwam in contact met Henk ter Avest van DGS. Zo heb ik bij DGS in Nederland de meest diervriendelijke verdovingskooi gevonden.”
(Note: BSI Schwarzenbek, het adviesbureau voor de dierenbescherming bij transport en slachten, heeft de DGS verdovingskooi beoordeeld en een aantal grote voordelen ten opzichte van andere verdovingskooien in de markt benoemd.)

Dennis vervolgt: “Henk ter Avest en Raymond van de Vorle bezitten veel kennis van het slachtproces. Samen hebben we het hele proces opnieuw beoordeeld en verbeterd. Er zijn diverse innovatieve oplossingen bedacht en geïnstalleerd voor diervriendelijkheid, efficiency, ergonomie en optimale verwaarding. Voor een betere verwaarding hebben we samen een transportsysteem uitgedacht voor de poten en de uiers, in verband met de keuring gesynchroniseerd met het karkas. Ik ben blij met een partij als DGS. Ze geven invulling aan individuele wensen en hebben korte lijnen. Alle beslissingen worden snel en goed genomen”, aldus Dennis Burke.

Onthuiden

Hygiënische bordessen

Poten conveyor

Ombouw runderslachthuis in Oldenburg door DGS

Voor het volledig beheersen van de diervriendelijkheid is de DGS verdovingskooi geïnstalleerd. De verdovingskooi is uitgerust met een kopfixatie. Het is de meest diervriendelijke verdovingskooi, die er beschikbaar is in de markt. Een uitgebreid  kwaliteitssysteem monitort de diervriendelijkheid op verschillende elementen. Indien nodig is direct bijsturen mogelijk. Dit gehele kwaliteitssysteem is uitgedacht met DGS en geïmplementeerd in samenwerking met SLA, de automatiseringsleverancier.

Andere ontworpen en geïnstalleerde innovaties:

  • Ophang en transportsysteem voor poten, voor keuren en optimale verwaarding
  • Ophang en transportsysteem van uiers, voor keuren en optimale verwaarding
  • Hygiënisch bordes met een automatisch desinfecterende rand om kruisbesmetting te voorkomen

DGS verzorgde verder de ombouw van de stallen, een nieuwe verbloedingsconveyor, het aanpassen van de overhangconveyor, optimalisatie van de werkplekken, hakpeesontlasting bij het onthuiden, beweegbare bordessen en de renovatie van het hangwerk in de koelcellen.

In april 2019 is het vernieuwde slachthuis in gebruik genomen. Dennis: “We zijn tot de dag van vandaag zeer tevreden over de innovatieve oplossingen die DGS samen met ons heeft uitgedacht en geïnstalleerd.”

Manten kiest ook voor efficiënte Volume Batcher van DGS

Manten kiest ook voor efficiënte Volume Batcher van DGS

“De DGS Volume Batcher is een voorwaarde om kostenefficiënt bulk- of layerpacked producten voor de Aziatische markt te verpakken” – Heiner Manten, directeur Manten Heiner Manten: “Voor de bijproducten voor de Aziatische markt bouwde Manten in 2017 een vrieshuis. Voor...

Lees meer
Emsland Frischgeflügel palletiseert bevroren blokken

Emsland Frischgeflügel palletiseert bevroren blokken

“De ambitie van Emsland Frischgeflügel is de hoogste productkwaliteit leveren met de hoogste mate van efficiency.”Richard Wenneker, directeur productie Richard Wenneker: “Productkwaliteit en efficiency hebben continu onze aandacht. Niet alleen om kosten te besparen,...

Lees meer
Nieuwbouw DGS in Haaksbergen is gestart

Nieuwbouw DGS in Haaksbergen is gestart

NIEUWBOUW DGS HAAKSBERGEN IS GESTART Na vijf jaar is DGS uit het bestaande pand gegroeid. Om deze reden heeft DGS besloten om aan de overkant van de straat een nieuwe productielocatie met kantoren te bouwen. “Iets meer dan vijf jaar geleden zijn we in Haaksbergen...

Lees meer
Maak kennis met Rob Grolleman

Maak kennis met Rob Grolleman

MAAK KENNIS MET ROB GROLLEMAN Rob Grolleman en Dennis Grolleman weer samen binnen hetzelfde bedrijf. Rob Grolleman kan terugkijken op een loopbaan waarin hij veel ervaring heeft opgedaan op het gebied van elektro, automatisering en processen binnen de...

Lees meer
T. Boer & zn: Nieuwe koelcellen

T. Boer & zn: Nieuwe koelcellen

Teunis Boer van T. Boer & zn “Ik wil het bedrijf future-proof maken, zodat ik het met een gerust hart kan overdragen aan de volgende generatie: Teunis Boer.”  Teunis Boer: “Door toenemende eisen ten aanzien van het traceren land van herkomst en de stal van...

Lees meer
Robotoplossingen voor optimale efficiency

Robotoplossingen voor optimale efficiency

Robotoplossingen voor OPTIMALE EFFICIENCY Voor de professionele vleesverwerkende industrie levert DGS systemen en lijnen. De productgroep Material Handling levert voor het invriezen van producten vul- en lossystemen. Het betreffen systemen voor plaatvriezers en...

Lees meer
MOGEN WE U VOORSTELLEN: RAYMOND VAN DE VORLE

MOGEN WE U VOORSTELLEN: RAYMOND VAN DE VORLE

Mogen wij u voorstellen: Raymond van de Vorle "Een schat aan technische en projectmanagement ervaring" Raymond van de Vorle, sinds een half jaar manager projecten en engineering bij DGS, heeft een enorme ervaring opgedaan binnen diverse posities bij verschillende...

Lees meer
Diervriendelijkste verdovingskooi door DGS opnieuw uitgevonden

Diervriendelijkste verdovingskooi door DGS opnieuw uitgevonden

Diervriendelijkste verdovingskooi door DGS opnieuw uitgevonden DGS heeft de verdovingskooi voor runderen en kalveren opnieuw uitgevonden. Deze nieuwe verdovingskooi is de meest diervriendelijke verdovingskooi. Naast diervriendelijkheid zijn de belangrijkste kenmerken:...

Lees meer
DGS
Bouwstraat 11
7483 PE Haaksbergen
Tel: +31 (0)85 7731833
Fax: +31 (0)85 7731834
Mail: info@dgs-ps.nl