“De DGS Volume Batcher is een voorwaarde om kostenefficiënt bulk- of layerpacked producten voor de Aziatische markt te verpakken” – Heiner Manten, directeur Manten

Heiner Manten: “Voor de bijproducten voor de Aziatische markt bouwde Manten in 2017 een vrieshuis. Voor het verpakken van de producten in zakken en dozen voor de Aziatische markt hadden we een hoog volume verpakkingsoplossing nodig. Bij DGS vonden we deze oplossing.”

Kantelaar

FAMILIEBEDRIJF MANTEN

In 1951 richtte Heinrich Manten met zijn vrouw het slachtbedrijf op. Het bedrijf is tot op de dag van vandaag in familiehanden. Binnen het bedrijf is respectvol omgaan met elkaar een belangrijke waarde. De Manten groep is uitgegroeid tot een groep moderne bedrijven die 22.000 varkens per week slachten, uitbenen en verder verwerken. De groep voorziet bijna de hele wereld van 3000+ varkensvleesproducten. Daarnaast leveren ze 900+ rund- en biologisch varkens- en rundvleesproducten in Duitsland.

 

Aan het roer van het bedrijf in Olpe in Duitsland staat tegenwoordig de tweede generatie, namelijk Heiner en Peter Franz Manten. Ook de derde generatie is inmiddels in het bedrijf gestart. Heiner Manten is trots op de vele familieleden in het bedrijf. De medewerkers zijn erg belangrijk binnen het bedrijf, want Manten koos vijf jaar geleden al om de medewerkers zelf in dienst te hebben.

DGS Volume Batcher om efficiënt te verpakken

“We hebben de Volume Batcher bij DGS gekocht, omdat we producten voor de Aziatische markt wilden verpakken”, zo vertelt Heiner. “Dennis Grolleman van DGS was een bekende bij Manten. Bij een goede relatie waar de Volume Batcher geïnstalleerd was, zagen we dat het ook bij ons kan werken.”  

Met de Volume Batcher wordt per dag 40 ton aan vleesproducten verpakt. “Zonder de Volume Batcher is minimaal het dubbele aantal mensen nodig om die hoeveelheid te verpakken. We hebben gekozen voor de configuratie, waarmee de producten ook volgens de soldierpack-wijze verpakt kunnen worden.”

De DGS Volume Batcher:

  1. Een hoge capaciteit van circa 8 ton per uur per lijn
  2. Een zeer korte terugverdientijd
  3. Een grote range producten
  4. Inpakken van grote delen zoals organen, poten en grote vleesdelen
  5. Voor varkens-, kip- en rundvlees
  6. In diverse configuraties: in combinatie met een flowpacker of vakkenband
  7. De vakkenbandcombinatie is geschikt voor soldierpack en layerpack
  8. Geschikt voor bulkverpakkingen (5 tot 30 kilogram)

Samenwerking Manten en DGS

“We zijn erg blij met de samenwerking met DGS. Bij DGS zit je nog met de beslissers aan tafel, dat werkt heel fijn. We zijn ook zeer tevreden over de aftersales, ze reageren snel. We zijn tegenwoordig vooral met hen in gesprek over diverse uitbreidingen”, besluit Heiner Manten.

Opvoerband

Weegdozeerbunkers

Inpakstations

Emsland Frischgeflügel palletiseert bevroren blokken

Emsland Frischgeflügel palletiseert bevroren blokken

“De ambitie van Emsland Frischgeflügel is de hoogste productkwaliteit leveren met de hoogste mate van efficiency.”Richard Wenneker, directeur productie Richard Wenneker: “Productkwaliteit en efficiency hebben continu onze aandacht. Niet alleen om kosten te besparen,...

Lees meer
Goldschmaus Gruppe verbeterde slachthuis met DGS

Goldschmaus Gruppe verbeterde slachthuis met DGS

“Goldschmaus is sterk toekomstgericht. We hebben veel geïnvesteerd in diervriendelijkheid, maar ook in efficiency, ergonomie en in een optimale verwaarding.” Dennis Burke, bedrijfsleider Dennis Burke: “In april 2019 zijn we opnieuw opgestart na een grote verbouwing...

Lees meer
Nieuwbouw DGS in Haaksbergen is gestart

Nieuwbouw DGS in Haaksbergen is gestart

NIEUWBOUW DGS HAAKSBERGEN IS GESTART Na vijf jaar is DGS uit het bestaande pand gegroeid. Om deze reden heeft DGS besloten om aan de overkant van de straat een nieuwe productielocatie met kantoren te bouwen. “Iets meer dan vijf jaar geleden zijn we in Haaksbergen...

Lees meer
Maak kennis met Rob Grolleman

Maak kennis met Rob Grolleman

MAAK KENNIS MET ROB GROLLEMAN Rob Grolleman en Dennis Grolleman weer samen binnen hetzelfde bedrijf. Rob Grolleman kan terugkijken op een loopbaan waarin hij veel ervaring heeft opgedaan op het gebied van elektro, automatisering en processen binnen de...

Lees meer
T. Boer & zn: Nieuwe koelcellen

T. Boer & zn: Nieuwe koelcellen

Teunis Boer van T. Boer & zn “Ik wil het bedrijf future-proof maken, zodat ik het met een gerust hart kan overdragen aan de volgende generatie: Teunis Boer.”  Teunis Boer: “Door toenemende eisen ten aanzien van het traceren land van herkomst en de stal van...

Lees meer
Robotoplossingen voor optimale efficiency

Robotoplossingen voor optimale efficiency

Robotoplossingen voor OPTIMALE EFFICIENCY Voor de professionele vleesverwerkende industrie levert DGS systemen en lijnen. De productgroep Material Handling levert voor het invriezen van producten vul- en lossystemen. Het betreffen systemen voor plaatvriezers en...

Lees meer
MOGEN WE U VOORSTELLEN: RAYMOND VAN DE VORLE

MOGEN WE U VOORSTELLEN: RAYMOND VAN DE VORLE

Mogen wij u voorstellen: Raymond van de Vorle "Een schat aan technische en projectmanagement ervaring" Raymond van de Vorle, sinds een half jaar manager projecten en engineering bij DGS, heeft een enorme ervaring opgedaan binnen diverse posities bij verschillende...

Lees meer
Diervriendelijkste verdovingskooi door DGS opnieuw uitgevonden

Diervriendelijkste verdovingskooi door DGS opnieuw uitgevonden

Diervriendelijkste verdovingskooi door DGS opnieuw uitgevonden DGS heeft de verdovingskooi voor runderen en kalveren opnieuw uitgevonden. Deze nieuwe verdovingskooi is de meest diervriendelijke verdovingskooi. Naast diervriendelijkheid zijn de belangrijkste kenmerken:...

Lees meer
DGS
Bouwstraat 11
7483 PE Haaksbergen
Tel: +31 (0)85 7731833
Fax: +31 (0)85 7731834
Mail: info@dgs-ps.nl